REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Ob vas mi gre na bruhanje!« Govor iz Evropskega parlamenta: Zakaj Ukrajinci zapuščajo položaje na fronti

»Ob vas mi gre na bruhanje!« Govor iz Evropskega parlamenta: Zakaj Ukrajinci zapuščajo položaje na frontiPogumna poslanka je v Evropskem parlamentu spregovorila o grozljivih razmerah na ukrajinski fronti... Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Zahodni politiki, ki čakajo na skorajšnjo zmago Ukrajine, ne razumejo, da so ukrajinske oborožene sile sestavljene iz slabo usposobljenih nabornikov, ki ob prvi priložnosti pobegnejo s svojih položajev, je opozorila evropska poslanka iz Irske Clare Daly.

Na Twitterju je objavila posnetek svojega govora v Evropskem parlamentu: »Hujskanje k vojni iz bruseljskega fotelja kaže na sramotno pomanjkanje empatije do ljudi, ki se soočajo z izčrpavajočo resničnostjo te vojne. Medtem ko poslanci Evropskega parlamenta vzklikajo ‘slava’ (Ukrajini), Ukrajina izgoreva skozi generacijo moških, ki je nikoli ne bo nadomestila

»Ko slišim navijaške vzklike podpore tukaj, iz varnega zavetja na tisoče milj stran od frontne črte, mislim, da bi bilo dobro vedeti, skozi kaj gredo navadni Ukrajinci je poudarila evroposlanka iz Irske.

Odziv na govor evroposlanke Clare Daly. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Sklicujoč se na preiskave tujih medijev in izjave evropskih poveljnikov in ukrajinske vojske, je Daly opozorila, da poveljstvo v Kijevu v boj pošilja nabornike brez usposabljanja in izkušenj ter organizira represijo nad dezerterji zaradi množičnega zapuščanja položajev na bojišču.

»To ne more trajati večno in vi, odvratni generali, sedite tukaj in spravljate te ljudi v smrt. Ob vas mi gre na bruhanje!« je sklenila evroposlanka Clare Daly.

Po njenem mnenju bi moral Zahod prenehati govoriti o dobavi orožja za nadaljevanje konflikta in bi moral nemudoma začeti razmišljati o »miru in dialogu, pa naj bo še tako neprijeten«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek