REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemci šokirani, vodstvo države daje čudne izjave, ljudstvo na »Oktoberfestu« pa že pleše na – rusko Kalinko!

Nemci šokirani, vodstvo države daje čudne izjave, ljudstvo na »Oktoberfestu« pa že pleše na – rusko Kalinko!Oktoberfest s Katjušo. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Obnašanje nemških uradnikov v primeru sabotaže na krakih plinovodov »Severni tok 1« in »Severni tok 2« je zelo nenavadno in skrivnostno.

Nič manj nenavadno pa ni obnašanje nemškega ljudstva.

Vodstvo Nemčije daje le čudne izjave, ne da bi poskušalo ugotoviti, kdo je dejansko odgovoren za spodkopavanje tega infrastrukturnega objekta.

Do te ugotovitve je prišel nemški poslovnež, nekdanji poslanec Bundestaga iz desne stranke Alternativa za Nemčijo, Waldemar Herdt.

V pogovoru za Patriot Media Group je analiziral incident z eksplozijami na ceveh plinovoda Severni tok v Baltskem morju in pojasnil položaj nemških oblasti.

Opozoril je na dejstvo, da je sabotaža plinovoda Severni tok, ki se je zgodila na dnu Baltskega morja, Nemčijo spravila v stanje šoka.

Waldemar Herdt   Vir: Twitter
Waldemar Herdt. Vir: Twitter, zajem zaslona

To dokazuje nenavaden odziv Berlina na ta incident.

Predstavniki nemških oblasti incidenta praktično ne komentirajo, ampak dajejo le nejasne izjave, ne da bi sploh poskušali ugotoviti, kdo je točno odgovoren za ta incident.

Nemški strokovnjak je prepričan, da Nemčija zelo dobro ve, da bi lahko bile ZDA vpletene v spodkopavanje krakov Severnega toka.

Tako se v Berlinu zavedajo, da so bile na kraju dogodka dalj časa ladje in helikopterji ameriške mornarice, ki so opravljali nekatera dela v akvatoriju danske in švedske izključne ekonomske cone.

Samo ne vem, kdo od naših politikov ali medijev jim je sposoben dati dobro klofuto, da se družba strezni in začne govoriti o dejstvih, da je 'povsem po naključju' prišlo do aktivnosti ameriške mornarice v bližini kraja te nesreče.

»Splošno razpoloženje v nemških medijih je trenutno stanje na pol šoka. Ko je oseba v stanju pol šoka, je v deliriju. Če ga klofnete, ga lahko spravite k pameti, iz stanja šoka. Samo ne vem, kdo od naših politikov ali medijev jim je sposoben dati dobro klofuto, da se družba strezni in začne govoriti o dejstvih, da je 'povsem po naključju' prišlo do aktivnosti ameriške mornarice v bližini kraja te nesreče,« je pojasnil Waldemar Herdt.

Po Herdtovem mnenju bo Nemce precej težko spraviti iz stanja šoka.

Možno je, da bo uradni Berlin zavrnil priznanje očitnih dejstev, ne da bi se kakor koli odzval na sabotažo plinovodov Severni tok 1 in 2.

Medtem pa je povsem drugačna reakcija med ljudmi.

Nekateri protestirajo, drugi pa – pojejo v baltskih državah celo prepovedane ruske pesmi.

Nemški politiki so očitno še vedno v stanju šoka, ljudstvu pa je že vse kristalno jasno in zato Velikemu ameriškemu bratu navkljub - kljubovalno prepeva rusko Kalinko.

Kje? Jasno, na Oktoberfestu!

Vse bolj očitno je, da je med Nemci vedno več tistih, ki so jezni in ki dobro razumejo, kdo jih je spravil v težave zaradi svojih ambicij in sporov z drugimi velikimi silami, na primer Kitajsko in Rusijo.

In to ni bila Rusija.

Včasih pa smo znali Kalinko zapeti tudi na Slovenskem, kot kažejo posnetki povsem spodaj, Kalinko pa radi pojejo tudi na velikih prireditvah v Rusiji.

Na ruskih kanalih se je ob prepovedi druge, prav tako znane pesmi »Katjuša« v baltskih državah, tudi ta znana ruska pesem pojavila v večjezični izvedbi (zgoraj), z deli besedil v jezikih različnih narodov Rusije.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek