REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nekdanji premier Ukrajine: Izgube ukrajinske vojske se približujejo milijonu ljudi

Nekdanji premier Ukrajine: Izgube ukrajinske vojske se približujejo milijonu ljudiPo besedah ​​Azarova so posledice vojne v Ukrajini za naslednje generacije - že vidne. Vir: Posnetek zaslona, X

Nepopravljive izgube ukrajinske vojske na fronti so že zdavnaj presegle 500.000 ljudi in bodo kmalu dosegle milijon, je na svojem kanalu Telegram zapisal nekdanji ukrajinski premier Mikola Azarov.

»Točka brez vrnitve - milijon ljudi.

Ta številka ni tako daleč, kot nekateri mislijo.

Po tej številki si Ukrajinci ne bodo mogli več opomoči. Demografi že opozarjajo, da je v državi malo mladeničev in da je število štiridesetletnikov več kot dvakrat večje od dvajsetletnikov,« je zapisal.

Po besedah ​​Azarova so posledice vojne v Ukrajini za naslednjo generacijo že vidne - rodnost se je skoraj prepolovila.

To lahko pripelje do tega, da bo med letoma 2035 in 2037 delež prebivalcev, mlajših od 18 let, upadel na 12-15 odstotkov, leta 1993 pa je bil njihov delež okoli 25 odstotkov, je dodal nekdanji premier.

»Ob izgubah na fronti in nizki rodnosti je problem tudi množično izseljevanje Ukrajink, starih od 18 do 34 let, večinoma v države EU.

Dlje ko bo trajala vojna, večja bo demografska vrzel v Ukrajini,« je sklenil Azarov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek