REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev objavil, kaj si želi Zahod in kaj bo na koncu vojne res ostalo od današnje Ukrajine

Medvedjev objavil, kaj si želi Zahod in kaj bo na koncu vojne res ostalo od današnje UkrajineNeodvisnost dveh osamosvojenih republik na vzhodu Ukrajine so prebivalci pozdravili z ognjemeti. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Namestnik predsednika varnostnega sveta Rusije Dmitrij Medvedjev je z dvema nazornima slikama pokazal, kako zahodni analitiki napovedujejo razpad Ukrajine.

Analitiki na Zahodu namreč po njegovih informacijah pričakujejo, da se bo Ukrajina skrčila na meje Kijevske regije, je na svojem kanalu Telegram sporočil Dmitrij Medvedjev.

K publikaciji sta priloženi dve sliki zemljevida Ukrajine in sosednjih ozemelj.

Prva slika prikazuje ozemlje Ukrajine v mejah med letoma 1991 in 2014 - z Donbasom in Krimom.

Ukrajina se bo skrčila na meje Kijevske regije, je na svojem kanalu Telegram sporočil Dmitrij Medvedjev.

Na drugem pa je precej manjša Ukrajina.

Medvedjev je poudaril, da ukrajinski voditelj Volodimir Zelenski vidi tako svetlo prihodnost, kot je na prvi sliki.

Vendar meni, da bo realnost zelo drugačna od takih pričakovanj.

To kaže naslednja slika. Deli ozemlja Ukrajine naj bi prešli pod nadzor tudi Poljske, Madžarske in Romunije.

Kot vse kaže, Rusija v tem ne vidi nobenega večjega problema.

Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko je že 16. maja poskuse razkosanja Ukrajine označil za nevaren trend. Lukašenko je 9. maja opozoril, da je Zahod Ukrajino že »razdelil na dele«.

Poljski predsednik Andrzej Duda je 5. maja dejal, da v prihodnosti med Poljsko in Ukrajino »ne bo več« meja in da bodo državljani obeh držav lahko »skupno živeli na tej zemlji

Deli ozemlja Ukrajine naj bi prešli tudi pod nadzor Poljske, Madžarske in Romunije.

Ukrajinski parlament je pravkar sprejel tudi zakon, ki v veliki meri izenačuje pravice poljskih državljanov z državljani Ukrajine.

Aprila je varnostni svet Rusije napovedal tudi razpad ukrajinskega ozemlja.

Sekretar Varnostnega sveta Ruske federacije Nikolaj Patrušev je takrat dejal, da je Washington že dolgo pred državnim udarom leta 2014 Ukrajincem vcepil ekskluzivnost njihovega naroda in sovraštvo do vsega ruskega.

Po njegovih besedah ​​»zgodovina uči, da sovraštvo nikoli ne more postati zanesljiv dejavnik nacionalne enotnosti«, narode v Ukrajini pa povezuje »strah pred grozodejstvi nacionalističnih bataljonov.«

Glede na to, kako je bila Ukrajina sestavljena iz ozemelj različnih sosed, pa je že ob začetku ruske operacije tudi predsednik Ruske federacije napovedal, da bodo izničili ozemeljske pridobitve, ki jih je Ukrajina dobila v času ZSSR.

Ruski veleposlanik v ZDA Anatolij Antonov pa je 26. aprila dejal, da se za dejanji Washingtona skriva želja po odložitvi posebne operacije za zaščito Donbasa, s čimer ZDA poskušajo Rusiji povzročiti največjo škodo in se »boriti do zadnjega Ukrajinca

Po njegovem mnenju želijo Združene države ohraniti žarišče nestabilnosti v Evropi in okoli sebe zbrati zahodne zaveznike, da bi ohranile svoj položaj hegemona na svetovnem prizorišču.

Delite članek