REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Voditelji Evropske unije spuščajo novo »železno zaveso« v Evropi?

Voditelji Evropske unije spuščajo novo »železno zaveso« v Evropi?Mejni prehod med Estonijo in Rusijo: Moskva prepoved direktnih letov, zaostritev vizumske politike in novo spremembo zakona EU o sankcijah vidi kot odkrito diskriminacijo Rusov na etnični podlagi. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Za Rusijo je to zavestno dejanje Evropske komisije, ki namerno uvaja pravno nedefinirane prepovedi in odkrito diskriminacijo Rusov na etnični podlagi.

Z uvedbo sankcij proti navadnim prebivalcem Rusije, ki potujejo v Evropsko unijo, želi Bruselj na celini postaviti novo železno zaveso, ugotavlja rusko zunanje ministrstvo.

Prepoved direktnih letov, zaostrovanje vizumske politike in zdaj še spremembe zakona o sankcijah, po katerih Rusi ne bodo več mogli vstopati v države EU s svojimi avtomobili, registriranimi v Ruski federaciji, namenoma škodijo navadnim državljanom Rusije, ker jim dejansko onemogočajo vstop v Evropsko unijo, pojasnjuje ruski MZZ.

Postalo je popolnoma jasno, da namerava sedanje vodstvo EU spustiti železno zaveso tako, da močno omeji medsebojno komuniciranje ljudi.

Rusija to razume kot zavestno dejanje Evropske komisije, ki namerno uvaja pravno nedefinirane prepovedi in odkrito diskriminacijo Rusov na etnični podlagi.

Moskva opozarja, da se v prestolnicah 27-držav EU ne bodo mogli skrivati ​​za Brusljem in da bodo enako odgovorni za preganjanje ruskih državljanov.

»Države EU morajo razumeti, da jim 'skrivanje za Brusljem' in za razvpito 'solidarnostjo', ki odkrito tepta človekove pravice, ne bo uspelo.

Vsaka posamezna država, ki bo naredila takšne korake, bo morala odgovarjati za svojo politiko zavestnega kršenja pravic Rusov in državljanov RF,« opozarja ruska stran.

MZZ Rusije je državljane Ruske federacije pozval, naj skrbno pretehtajo vsa tveganja pri načrtovanju potovanja v tujino in bivanja v sovražnih državah ter skrbno upoštevajo opozorila Ministrstva za zunanje zadeve Rusije in ruskih institucij v tujini.

»Upoštevajte, da se posameznik pri prestopu meje prostovoljno podredi tuji jurisdikciji, kar pomeni obveznost spoštovanja zakonov in predpisov države, ki jo obiskuje,« svarijo državljane Rusije pred nevarnostmi, ki nanje prežijo na Zahodu v ruskem MZZ.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek