REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Takšni so kot Janša, najprej rdeč, potem se pa prefarba na črno in požre vse!«

»Takšni so kot Janša, najprej rdeč, potem se pa prefarba na črno in požre vse!« Tito, Janša in družbeni škodljivec. Vir: Twitter

S katero prispodobo najbolje opisati stanje države in družbe v tem trenutku.

Že leto dni spremljamo nepravilnosti pri nabavah zaščitne opreme, cepiv, pritiske na medije, kadrovske rošade in diplomatske polomije, napade na sodišča in druge zlorabe, po katerih se  - ne zgodi nič.

Podporniki te vlade, ki jih sicer ni več kot 30 odstotkov trdijo, da je vse v najlepšem redu in da samo popravljajo »krivice«, ki so jih naredili vladajoči pred njimi, ki so seveda obvezno - »rdeči«.

Vir: Twitter

Pa čeprav »rdeči« ne vladajo že več kot 30 let…

Mnogi se sprašujejo, ali bo po letu ali dveh takšne vladavine v Sloveniji karkoli sploh še ostalo.

Senka Polanec je to, kar se nam dogaja, lepo zaokrožila v pripoved o dialogu s svojim prijateljem, ki je slonel na prigodi iz lastnega vrta.

In res je nekako tako.

Ob obletnici smrti Josipa Broza Tita se marsikje spomnijo, da je bilo tudi v času vladavine »rdečih« podobno, ampak vseeno se zdi, da je po njih državljanom bistveno več ostalo.

Na primer tovarne in šole.

Po teh, ki so na oblasti danes pa bodo, kot kaže po strahovito hitri zadolženosti Slovenije, ostali predvsem - dolgovi.

Delite članek