REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»S kakšno lahkoto Hojs laže. Če bi bil Ostržek, bi imel nos do železniške postaje«

»S kakšno lahkoto Hojs laže. Če bi bil Ostržek, bi imel nos do železniške postaje«Aleš Hojs s svojo najljubšo igračko. Vir: Twitter

Sklepna misel slehernika, ki si je ogledal posnetke včerajšnjih protestov v Ljubljani je, da je šlo za »šov« vladajočih,  predvsem pa privržencev SDS.

Torej za zrežirane demonstracije najbrž v sodelovanju z neko od navijaških skupin (bodisi z Green Dragonsima bodisi z Violami, ali pa celo z obema), ter huliganskimi sateliti stranke premierja Janeza Janše, zbranimi v skupino t. i. slovenskih rumenih jopičev.

Rumeni jopiči in njihov stric v ozadju
Rumeni jopiči in njihov stric v ozadju. Vir: Twitter

Že včeraj je kazalo, da se dogaja nekaj zelo sumljivega, še posebej, ko so se oglasili predstavniki pristnih protivladnih protestov in s posebno izjavo opozorili in spomnili somišljenike, da so kolesarski protesti ob petkih in ne četrtkih.

Na sprevrženo dogajanje je med prvimi opozoril Viljem, ki je v četrtek v poštnem nabiralniku našel nenavaden letak, vabilo z naslovom »Vsi pred parlament«.

Letak je podpisalo doslej neznano Gibanje OPS, katerega tvorni član je tudi pojoči major Ladislav

Janja je že z bežnim vpogledom v javno dostopne podatke ugotovila, da gre za gibanje, ki je imelo v letu 2019 točno nula (0,00 EUR) sredstev na računu.

Da gre za podtaknjeno desničarsko propagando iz logov teorij zarot, se je dalo naslutiti že iz podnaslova omenjenega letaka, v katerem je govora o »prevari Covid-19.«

Sporni letak. »Je denar tudi za to prišel iz Madžarske?«. Vir: Twitter

Glede na število letakov, ki so se razpasli po Ljubljani, se zdi še kako na mestu vprašanje, »če je denar za to prišel iz Madžarske

Oglasili so se tudi nekdanji policisti, presenečeni, da je po včerajšnjih – očitno s strani režima zrežiranih »izgredih« - aretirana le trojica razgrajačev.

Predstavniki vladne koalicije pa so se večinoma zavili v molk.

Prva seja Janševe vlade - z maskami. Vir: UKOM
Prva seja Janševe vlade - z maskami. Vir: UKOM

Zdi se, da je koalicijski DeSUS po končani aferi s sporno Aleksandro Pivec in čakajoč na novega predsednika stranke upokojencev - postal še posebej neviden.

Izkazalo se je, da so nekateri med nasilneži stalnica huliganske folklore.

Ob policistih na konjih (samo še psi so manjkali) in vodnemu topu

Zdaj vemo, zakaj ga ima policija, in zakaj Hojs želi aktivacijo 37.a člena.

Nič manj groteskno ni bilo videti tudi brezskrbno pohajkovanje odstopljenega notranjega ministra Aleša Hojsa med »protestniki«, ki so v resnici njegovih političnih barv.

Na petkovih protestih se ni upal prikazati niti s kopico svojih orožnikov, kot se je včeraj šopiril na ulicah Ljubljane.

Nato je prilezel še v Odmeve.

Da je šlo za še eno obliko hojsanja sta sklenila Bojan Žvižej in Ferdo Falir.

Nič manj groteskno in narejeno ni izzvenel poziv predsednika SMC in večnega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, s katerim je »obsodil nasilje na ljubljanskih ulicah«.

Očitno mu je všeč, da je tokrat nekdo drug končal v pridržanju, ne pa on sam.

Ni dolgo čakal na odgovor ljudstva

Hojsov dogodek je relativno frišnega meščana Ljubljane, pevca znane skupine »Riblja čorba« Boro Djordjevića navdihnil, da spiše pesem

Delite članek