REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusija je »posvarila« Hrvaško in Slovenijo, presenečeni pa so nad stopnjo rusofobije funkcionarjev v Sloveniji

Rusija je »posvarila« Hrvaško in Slovenijo, presenečeni pa so nad stopnjo rusofobije funkcionarjev v Sloveniji

Načrti Slovenije in Hrvaške za oskrbo Ukrajine s smrtonosnim orožjem so avantura, je dejal ruski uradnik Juri Philipson.

»Načrti, ki sta jih tako Slovenija kot Hrvaška napovedali za dostavo smrtonosnega orožja kijevskemu režimu, so nerazumljivi. Pobudniki te avanture se morajo zavedati, proti komu bo to orožje uporabljeno,« je dejal direktor Četrtega evropskega oddelka ruskega zunanjega ministrstva.

Kot pravi, pošiljanje plačancev in dostava orožja v Ukrajino ovira normalizacijo in destabilizira razmere v regiji, poroča Sputnik in navaja B92.

Enostransko se kršijo medresorski dogovori. Državljani Slovenije zavračajo ruska državna priznanja, potekajo sovražna dejanja zoper naše misije v Ljubljani. To se dogaja v ozadju lani ustanovljenega dneva rusko-slovenskega prijateljstva - na pobudo slovenske strani.

»Glede nezakonitih dejavnosti tujcev na ozemlju Ukrajine, plačancev, dobave orožja, se naše stališče ni spremenilo. Takšno delovanje dodatno ovira normalizacijo, pretresa regijo, vodi v degradacijo varnosti. Te ocene predstavljamo vsem partnerjem,« je dodal.

Po njegovi oceni si nekatere evropske države proaktivno skušajo pridobiti naklonjenost Nata in ZDA pri »ostrem zavračanju« dogodkov v Ukrajini.

Direktor resorja je izjavil, da je rusko stran »nekoliko zmedla« reakcija slovenskih funkcionarjev glede njihove stopnje rusofobije.

»Enostransko se kršijo medresorski dogovori. Državljani Slovenije zavračajo ruska državna priznanja, potekajo sovražna dejanja zoper naše misije v Ljubljani. To se dogaja v ozadju lani ustanovljenega dneva rusko-slovenskega prijateljstva - na pobudo slovenske strani,« je dejal Pilipson.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek