REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rdeča Slovenija: »Ne moremo biti največji, nikoli ne bomo najmočnejši, lahko pa smo najslabši!«

Rdeča Slovenija: »Ne moremo biti največji, nikoli ne bomo najmočnejši, lahko pa smo najslabši!«Rdeča Slovenija. Vir: Twitter

Medtem ko se slovenski predsednik vlade pripravlja, da bo odgovarjal pred parlamentarno preiskovalno skupino o odzivih vlade na pandemijo, je Evropski center za preprečevaje nalezljivih bolezni Slovenijo znova obarval rdeče.

V zadnjih dveh tednih so v Sloveniji v povprečju potrdili 648 okužb na 100.000 prebivalcev.

Na najnovejšem epidemičnem zemljevidu Evropskega centra za preprečevanje bolezni pa je Slovenija edina država v Evropski uniji, ki je obarvana temno rdeče.

Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je v Sloveniji po podatkih NIJZ-ja cepljenih 1.102.444 ljudi, z vsemi odmerki cepiva pa je bilo cepljenih 976.963 ljudi.

Trenutno je cepljene 55 odstotkov odrasle populacije.

To z drugimi besedami pomeni, da je Slovenija med članicami EU tista država, kjer število okužb s koronavirusom SARS-CoV-2 najhitreje narašča.

Ob tem je tudi edina obarvana temno rdeče.

Luka Lisjak je to komentiral z znanim (in že pred leti ukradenim – od Winstona Churchilla) ter nekoliko predrugačenim stavkom Janeza Janše.

Kajti Slovenija se ni spremenila v najboljšo državo, kot nam je že pred leti obljubljal sedanji premier, pač pa, vsaj kar zadeva spopad z epidemijo – v najslabšo.

Delite članek