REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Panvita s spomladanskim obiranjem pričakuje okoli 130 ton jagod

promocijsko sporočilo
Panvita s spomladanskim obiranjem pričakuje okoli 130 ton jagodJagode - Panvita

Skupina Panvita je v tem tednu pričela s spomladanskim obiranjem jagod.

Pričakujejo, da bodo do junija obrali okoli 130 ton pridelka, ki uspeva v največjem rastlinjaku v Sloveniji za gojenje jagod in različnih vrst zelišč.

Pričakujejo, da bodo do junija obrali okoli 130 ton pridelka, ki uspeva v največjem rastlinjaku v Sloveniji za gojenje jagod in različnih vrst zelišč.

V rastlinjaku, ki ga je Panvita postavila lansko leto, se sicer na 20.000 kvadratnih metrih razteza skoraj 30 kilometrov gojitvenih kanalov za jagode, ki so postavljeni na višini in na ta način tudi prijaznejši obiralcem.

Panvita namenja velik poudarek kakovostno pridelani lokalni hrani in ozaveščanju o pomenu uživanja izdelkov, ki imajo krajšo pot od pridelovalca do potrošnika.

Način pridelave jagod v rastlinjaku je okolju prijazen, omogoča nižjo porabo vode, hranil in fitofarmacevtskih sredstev, kar zagotavlja optimalen razvoj pridelka, Panvita pa lahko na ta način kupcem ponudi sveže in visoko kakovostne jagode tako spomladi, kot jeseni.

Kot prva in največja vertikalno integrirana veriga podjetij v živilsko predelovalni industriji, želi prispevati tudi k dvigu prehranske varnosti in samooskrbe v Sloveniji.

Peter Polanič, direktor Skupine Panvita ob tem dodaja: »Stremimo k temu, da na trgu ponudimo le najbolj kakovostne izdelke domače pridelave. Naša prizadevanja opazijo tudi potrošniki, ki vse pogosteje posegajo po izdelkih slovenskih proizvajalcev in se veliko raje odločajo za nakup domačih jagod, ki so bolj sveže in okusne od tistih, ki imajo za sabo dolge transportne poti.«

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek