REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Ne morem verjet, kaj se gremo s to vlado … ob vseh nesmislih … imamo še ministra za pravosodje iz črne kronike!«

»Ne morem verjet, kaj se gremo s to vlado … ob vseh nesmislih … imamo še ministra za pravosodje iz črne kronike!«Pravosodnega ministra Dikaučiča preiskuje - policija. Vir: Twitter

Novica, da je pravosodni minister Marjan Dikaučič osumljen storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve in ponarejanja poslovnih listin je mnoge neprijetno presenetila.

Ob številnih nesmislih sedanje vlade je namreč precej šokantno spoznanje, da imamo po odhodu Lilijane Kozlovič z mesta pravosodne ministrice na tem položaju še bistveno slabšega ministra – in to »ministra za pravosodje iz črne kronike

V kazenski zadevi proti ministru za pravosodje je okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti namreč že avgusta 2019 tožilstvo Bosne in Hercegovine zaprosilo za mednarodno pomoč.

Zadeva je sicer iz leta 2017, Dikaučiču pa se pred imenovanjem sploh ni zdelo potrebno, da se o tej zadevi pogovori s tistimi, ki so ga na mesto pravosodnega ministra predlagali.

In vladne stranke njegovo preteklo poslovanje očitno ni niti zanimalo, saj jih je na neprimernost Dikaučiča ves čas opozarjala opozicija.

Vendar so se vladne stranke na vsa opozorila - požvižgale.

Nekatere pa ta zadeva sploh ni presenetila.

Tožilka je sicer že avgusta 2020 vložila zahtevo za preiskavo na murskosoboškem sodišču, ki pa še ni uvedena.

Marjan Dikaučič naj bi bil osumljen kot odgovorna oseba družbe BGA s sedežem v Gornji Bistrici in družbe Prevozi Žižek, d. o. o., ki je v stečaju.

V predkazenskem postopku naj bi ugotovili, da se je družba Prevozi Žižek, d.o.o. izognila plačilu davka na dodano vrednost pri prodaji blaga družbi BGA.

Pri tem pa je prav tako potrebno opozoriti na dejstvo, da takšnih primerov, ko ministrstva vodijo ljudje, ki so osumljeni davčne zatajitve in ponarejanja poslovnih knjig ali pa so se položaja dokopali na podlagi falsifikatov uradnih listin (diplom, magisterijev...) kar mrgoli.

Nekateri so zavozili še veliko večje zneske, pa še naprej vodijo državo.

Zdi se, da to postaja kar stalnica v Sloveniji.

Delite članek