REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Mlada kmetica Pahorju dala košarico: Protestno se ni udeležila njegovega sprejema!

Mlada kmetica Pahorju dala košarico: Protestno se ni udeležila njegovega sprejema!Simbioza: Janša in Pahor. Vir: Twitter
Tega predsednik republike ni navajen, toda očitno se bo na to moral navaditi v dnevih, ki so mu še preostali do konca drugega, popolnoma zavoženega mandata – na »košarice«, bojkote in zavrnitve.

Tega predsednik republike ni navajen, toda očitno se bo na to moral navaditi v dnevih, ki so mu še preostali do konca drugega, popolnoma zavoženega mandata – na »košarice«, bojkote in zavrnitve.

Ravno se je vrnil iz slavnostnega srečanja v Gorici, kjer je paradiral skupaj z italijanskim predsednikom, ko se mu je doma zgodilo nekaj nepričakovanega.

Medtem ko predsednika zelo skrbi za to kakšen je videti v javnosti, še posebej za višek dveh kilogramčkov, je naznanil, da bo med službenim časom, razen za treninge za maraton, našel tudi nekaj časa za ljudstvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Borut Pahor bo namreč v petek ob 14. uri v predsedniški palači priredil slovesnost ob razglasitvi prejemnika naziva Inovativni mladi kmet/kmetica 2021. Razglasitev bo potekala tretjič.

Za naziv inovativnega mladega kmeta ali inovativne mlade kmetice 2021 se potegujejo Sara Berglez Zajec, Simon Čretnik, Katja in Barbara Leber Vračko, Rok Gartnar, Eva Pavlič Seifert, Timotej Kovač, Katarina Puhan Gjerkeš, Anton Požar, Katja Sinkovič, Gregor Slavec in Barbara Zakrajšek.

Vendar pa vseh naštetih na podelitev k predsedniku - ne bo.

Hiša Madrova
Hiša Madrova: »Ob tej priložnosti svoje sodelovanje izražam v obliki skromnega protesta proti vsem predstavnikom politične oblasti, ki namerno dopuščajo razmah družbene neenakosti in nepravičnosti ter odrekajo solidarnost z izključenimi in ranljivimi.« Vir: Posnetek zaslona, Facebook

Eva Pavlič Seifert je na Facebooku sporočila, da se s partnerjem Aljažem zaradi trenutnih razmer v družbi protestno ne bosta udeležila dogodka.

»Ob tej priložnosti svoje sodelovanje izražam v obliki skromnega protesta proti vsem predstavnikom politične oblasti, ki namerno dopuščajo razmah družbene neenakosti in nepravičnosti ter odrekajo solidarnost z izključenimi in ranljivimi. Iz tega razloga se z Aljažem ne bova udeležila sprejema in podelitve nagrad pri predsedniku države,« je zapisala.

Namen izbora je med mladimi podpirati inovativnost na področjih kmetijstva, gozdarstva in ribištva ter spodbujati prenos znanja ter prepoznavnost teh področij in dejavnosti.

Slamanati Pahor
Slamnati Pahor - tako ga vidijo petkovi protestniki. Vir: Twitter

Odločitev Eve Pavlič Seifert pa je že naletela na zanimanje in čestitke na družbenih omrežjih.

»Ker je edina pot proti skorumpiranim oblastnikom bojkot. Na vseh nivojih. Tudi proti tistim, ki hlinijo prijaznost in uglajenost. Zato čestitke!« je ob tem dogodku zapisal Boris Vezjak.

Delite članek