REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Minister Počivalšek pravi, da državljanom mask ni treba nositi. Zakaj jih nosijo potem oni? Zakaj?«

»Minister Počivalšek pravi, da državljanom mask ni treba nositi. Zakaj jih nosijo potem oni? Zakaj?«Za maskami, v prvi vrsti: Tonin, Janša, Kacin, Hojs ... Vir: Twitter

Na socialnih omrežjih so se zvrstila opozorila glede licemerja vladajočih, predvsem pa predsednika SMC in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška.

Ščinkafc je v odzivu na tvit Eve Japelj, češ da »minister Počivalšek pravi, da državljanom mask ni treba nositi. Zakaj jih nosijo potem oni? Zakaj?« spomnil na prvorazredne in drugorazredne državljane.

Igor Lipovšek pa je opozoril, da so se v distopijski viziji družbe Georgea Orwella, »Živalski farmi, tudi eni s štirih na dve nogi postavili in se povzpeli nad druge.«

Na komentar Političnega Poznavalca, da je aktualni gospodarski minister pač »dvolična piz*a«, je Lipovšek nato pripomnil, da osebki na sporni fotografiji »niso državljani« in svoj sklep opremil s pomenljivim heštegom #naddržavljan.

White je pesimistično pristavil, da vladajočim ni mar za državljane … Ker državljanov ni škoda.

Na grajo enega od vernikov SDS, češ da Počivalškovo priporočilo ni uradno stališče Janševe vlade, in podobnemu opravičevanju razvpite Počivalškove izjave, češ da »mask ni dovolj za vse in zato jih (razumljivo) najprej dobijo ranljivi, oni na frontah ...« je Eva Japelj spomnila, da je Počivalšek minister v Janševi vladi, ki je očitno prvo poskrbela zase in ne za najbolj ranljive ali pa tiste na prvi frontni črti, kot so zdravniki in medicinsko osebje na sploh.

Spomnimo se prve seje Janševe vlade: maske, ki jih v zdravstvu sicer močno primanjkuje, so si nadeli le za foto-termin. Vir: UKOM

Natasha pa se je s kančkom cinizma ozrla na klavrn pripetljaj s Toninovimi izgubljenimi maskami, češ da se aktualna oblast postavlja pred državljene z maskami le zato, »ker so (Janševi) imeli srečo, da so jih (maske, torej) našli preden so izgubili šoferja, ki jih je vozil.«

Tadej Štrok je naposled spomnil na dosežke Janševe vlade po prvem tednu vladanja oziroma - v zadnjem tednu:

Miha Pongrac je na ministra Počivalška naslovil konkretno vprašanje:

PolitičniPoznavalec pa je opozoril tudi na očitno povsem neprimerne grožnje predsednika vlade javni televiziji RTV SLO, v katerem je predsednik vlade poserdno napovedal, da bo preštevilne in menda predobro plačane na tem javnem servisu kaznoval zaradi širjenja laži - torej dejstev, ki njemu in njegovi vladi niso všeč.

Kar pa je v bistvu tudi naloga javne televizije in tudi vseh medijev. Objavljati dejstva, namreč.

Delite članek