REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Kako ga ni sram hoditi po svetu? Povsod se zgražajo nad njim in se iz njega norčujejo!«

»Kako ga ni sram hoditi po svetu? Povsod se zgražajo nad njim in se iz njega norčujejo!«Mediji na Zahodu se mu posmehujejo... Vir: Twitter račun Vlade RS

Janez Janša se je v četrtek prek vladnega računa pohvalil s fotografijo iz vladnega pregrešno dragega falcona, s katerim se je odpravil v Pariz.

Toda ni se vse izteklo tako kot so vladna trobila in premier Slovenije načrtovali.

Ugledni francoski časnik Le Mond je na primer novico o Janševem obisku pri francoskem predsedniku Emmanuelu Macronu opremil s pomenljivim naslovom, v katerem je uredništvo premierja Slovenije že v naslovu omenilo le s satiričnim vzdevkom »Mašal Twitto«.

Nakar se je marsikateri prebivalec Slovenije upravičeno spraševal podobno kot Stanko Vršič, namreč, kako to, da Janšo »ni sram«, ker se tudi zunaj meja Slovenije javnost in vodilni politiki »zgražajo nad njim in se iz njega norčujejo.«

Ob tem je opaziti tudi, da se aktualni slovenski premier v zadnjem času zelo rad nastavlja fotografskim aparatom.

Fotografski utrinki se vrstijo drug za drugim - ne le iz vladnega falcona na poletu proti Franciji, ali pa na razvpiti domobranski slovesnosti na Mali gori, ki je bila prav tako v posmeh Dnevu upora proti okupatorju.

Janševa nepopularnost na Zahodu je mnoge spomnila na nekdanjega, pristnega maršala.

Ki so ga politiki tako na Zahodu kot Vzhodu spoštovali in ne omalovaževali.

Tito je bil pogosto tema naslovnic uglednih svetovnih medijev. Brez kančka kakršnega koli posmeha, ki ga je zdaj skoraj redno deležen Janez Janša. Vir: Twitter

Josipa Broza, jugoslovanskega maršala, do katerega so svetovni mediji gojili pristno mero spoštovanja in mu namenjali povsem drugačen odnos, kot ga danes praviloma gojijo do Janše.

»Ne vem, če se je sam maršal tolikokrat slikal v propagandne namene v precej daljšem času. Vsekakor pa nikoli tako brez stila in tako plehko,« se glasi proniciv sklep primerjave med dvema maršaloma, ki mu ni moč oporekati.

Delite članek