REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kaj v resnici želi vlada Janeza Janše? To razkriva že veliki načrt vseh kadrovskih čistk iz leta 2011

Kaj v resnici želi vlada Janeza Janše? To razkriva že veliki načrt vseh kadrovskih čistk iz leta 2011Janez Jong-janša sledi receptu Boruta Rončevića za počasno kuhanje družbe na Slovenskem. Vir: Twitter
Toda od leta 2011 si želi še več – od izčrpanja javnih univerz do podreditve vseh medijev in državne uprave.

Kaj v resnici želi vlada Janeza Janše?

Vsak dan vidimo drobne korake, ukrepe, zakone, odločitve, toda kakšen je »velik načrt«, ki stoji za vsemi temi na videz drobnimi in nepovezanimi koraki?

Kakšen je peklenski načrt, ki je vodilo Janševih vladnikov, razkriva zapis iz davnega leta 2011.

Na to nas je te dni spomnil Marko Jelinčič, v Delu pa Igor Koršič.

In vsakič ko Janša naredi nekaj, kar počenja že ves čas, opozicija vzroji, kot da gre za presenečenje, kot da bi bilo prvič in edinkrat.

Načrt za podreditev celotne družbe je namreč morda najbolj nazorno napovedal in v isti sapi tudi razkril t. i. »možganski trust« Janševe SDS in vnet podpornik sedanje vlade Borut Rončević, ki si prizadeva za ustanovitev bolj desnih, zasebnih univerz in prevlado »antikomunističnih« ter skrajno desnosučnih kadrov povsod, kjer je to le mogoče.

»S svojim omlednim in neučinkovitim odzivanjem Janši pomaga brezzoba opozicija, dejansko kar vse politične stranke. Taki medli protesti lahko pomenijo le troje: ali ne vidijo arogantnih zamenjav stroke s politiko, tega vdora strankarske politike v stroko, ali ne vedo, da s tišino pritrjujejo takim postopkom, ali pa so tako nesposobni in sploh ne vedo, kaj se s Slovenijo dogaja. Ob tem pomeni SDS manj od petine volilnega telesa. In vsakič ko Janša naredi nekaj, kar počenja že ves čas, opozicija vzroji, kot da gre za presenečenje, kot da bi bilo prvič in edinkrat,« je zapisal Koršič.

Toda ob tem si že od leta 2011 Janšev ideolog želi še več – od izčrpanja javnih univerz do podreditve vseh medijev in državne uprave.

Natančno to torej, kar lahko vidimo, da se dogaja vsak dan, s pomočjo »drobnih korakov« Janševe vlade.

Načrt za ugrabitev države, kjer je javni interes podrejen zasebnim interesom. Vir: Posnetek zaslona, Delo

»Načrt, ki ga je leta 2011 Borut Rončević zapisal v svojem blogu Politična tehnologija za drugo republiko, dejansko recept za počasno kuhanje žabe, to je za SDS-ovo in Janševo postopno prevzemanje družbe, šolstva, zdravstva, medijev in gospodarstva, se pospešeno zaključuje tam, kjer je bil prekinjen po padcu Janševe vlade leta 2013. Ali pa je nemara že uresničen?,« je v Delu zadevo komentiral Igor Koršič.

»Je torej žaba že kuhana, izvedena orbanizacija NIJZ, STA, RTV, policije, sodstva, energetike, davkarije, novih univerz, zunanje politike, kulture, medijev … Ali kdo sistematično spremlja Janševo podrejanje strok SDS-ovi strankarski politiki? Za to namreč gre, za politično prevzemanje strok. Vsemu pa poveljuje Janez Janša,« je Koršič sklenil svojo analizo, ki nas vse opominja na razsežnosti po celotno družbo škodljivih potez Janševe vlade.

Potem se je oglasil tudi sam Rončević na družbenih omrežjih in zatrdil, češ da ga je avtor intelektualno nepošteno interpretiral...

Ob tem pa je izrekel še vrsto žaljivk...

Vse nas, ki smo prebrali v izvirniku, kar je napisal, ima očitno za norce.

Kakor da ne bi znali sami brati.

Še posebej grozljivo je, da se avtor nič ne obotavlja in še manj sramuje, ko priznava, da bodo njegovi somišljeniki na čelu z Janšo vse svoje čistke izvedli tudi brez večinske podpore, kot politična manjšina.

Seveda, točno tako, kot je vladal po letu 1933 tudi Adolf Hitler...

Rončević se ima ob tem za demokrata, ravna pa povsem isto kot so nekoč komunisti, ki so svojčas kot avantgarda vodili neuko ljudstvo, ki se ni zavedalo svojih pravih interesov.

Pa celo tedaj je imela partija bistveno več podpore za svoje projekte, kot jo ima danes SDS s pomočjo ukradenih ali konkretno podkupljenih poslancev SMC, DeSUS in SNS.

Ali, pa kot je zapisal eden od bralcev Rončevićevega načrta za podreditev celotne družbe na Slovenskem, gre v resnici za opis ugrabitve države, kjer je javni interes podrejen zasebnim interesom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek