REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Jezikač: »Nov šef DeSUS bi moral biti Milan ... če je sebi zrihtal 4.000 penzije, bo tudi ostalim 400 tisočim upokojencem«

Jezikač: »Nov šef DeSUS bi moral biti Milan ... če je sebi zrihtal 4.000 penzije, bo tudi ostalim 400 tisočim upokojencem«Nekdanji predsednik Milan Kučan med govorom ob razglasitvi samostojnosti Slovenije, foto: Bobo

Uporabnik Twitterja z vzdevkom Jezikač se je odzval na novico, da se je ravno končala razprava o reformi pokojninskega sistema, s katero bi se do leta 2025 moškim postopoma popravilo izračunavanje pokojnin in da naj bi vlada hkrati povišali plače najpomembnejšim funkcionarjem, med drugimi tudi predsedniku Borutu Pahorju.

Borut Pahor

Milanu Kučanu, ki ima najvišjo pokojnino v državi in mu pripada doplačilo do 80 odstotkov Pahorjeve plače, naj bi se zvišalo tudi doplačilo k pokojnini.

Glede na dejstvo, da bi Pahorju plača s slabih šest tisoč evrov skočila na slabih 7.200 evrov, to pomeni, da se bo tudi nekdanjemu predsedniku Milanu Kučanu, ki ima najvišjo pokojnino v državi in mu pripada doplačilo do 80 odstotkov Pahorjeve plače, zvišalo tudi doplačilo k pokojnini.

Razpravljavci na svetovnem spletu so hitro izračunali, da to pomeni, da bi Kučanova pokojnina z zdajšnjih bruto 4.789 evrov narasla na 5.734 evrov.

Jezikaču je to dalo idejo, koga postaviti na čelo upokojenske stranke.

 

Delite članek