REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Janša in NTA v objemu neonacista, ki je prostitutkam usluge plačeval s kokainom

Janša in NTA v objemu neonacista, ki je prostitutkam usluge plačeval s kokainomDobra družba? Janša, Bujanec, kokain in prostitutke. Vir: Twitter

»Nacionalna tiskovna agencija« (NTA), ki jo vodi Aleš Ernecl kot komentatorja pogosto objavlja umotvore somišljenika iz Hrvaške, sicer pa ustaša in neonacista Velimirja Bujaneca.

Twitter račun samooklicane tiskovne agencije NTA je bil sicer suspendiran, kljub temu pa nadaljuje z objavljanjem vsebin, ki so še najbolj podobne ceneni propagandi stranke SDS in nimajo zveze z resnim novinarstvom.

Toda omenjeni Bujanec je očitno zelo pomemben tuji komentator omenjene »agencije«, zato si zasluži nekaj več pozornosti.

Tudi zato, ker se je med drugim celo večkrat fotografiral z ustaškimi zastavami in simboli Hitlerjeve marionetne NDH, med drugim tudi s sedanjim predsednikom slovenske vlade Janezom Janšo.

In ne samo slikal.

Janša je že septembra 2015 nastopil pri ustašu Bujanecu v njegovi televizijski oddaji v Osijeku in napovedal dvostranski sporazum o meji, nato je Bujanec že tedaj rekel, da je vse pripravljeno, samo še Janša mora priti na oblast v Sloveniji.

Bujanec je sicer s tožilstvom dosegal dogovor, v katerem je priznal, da je »z drogo moral kupovati ljubezen.«

Bujanec je ob tem tudi pogost gost Janševe Nove24TV.

Hrvaški časnik Novosti je ob tem objavil sodbo iz leta 2014, ki brez kančka dvoma razkriva, za kakšno osebo gre.

V sodbi iz leta 2014 je bil omenjeni namreč obsojen, ker je s kokainom plačeval usluge prostitutk.

Omenjena sodba je bila sedaj prvič v celoti objavljena javno.

Ernecl in Bujanec
Somišljenika na desnici: Ernecl in Bujanec. Vir: Twitter, posnetek zaslona

Bujanec je sicer s tožilstvom dosegal dogovor, v katerem je priznal, da je »z drogo moral kupovati ljubezen.«

Na podlagi tega dogovora ga je nato sodišče obsodilo.

V Novostih so se za objavo odločili zato, ker Bujanca celo državni vrh Hrvaške kljub takšnemu ravnanju v preteklosti še naprej obravnava kot nekakšno ugledno osebo in ga poziva celo na državne slovesnosti.

To se ni spremenilo niti tedaj, ko je v njegovi kontroverzni oddaji Bujica upokojeni general hrvaškega HOS-a javno dejal, da bi bilo potrebno likvidirati nekdanjega hrvaškega predsednika Stjepana Mesića.

»Tega žrebca je potrebno prijeti za ušesa, privleči na Jelačićev trg in javno obesiti,« je o Mesiću dejal Ante Prkačin, upokojeni general hrvaškega HOS-a.

Toda kljub prijavi hrvaški Agenciji za elektronske medije so Bujanca za božič znova povabili na svečano zakusko vlade premierja Andreja Plenkovića.

Pred letom dni pa je Velimir Bujanec pred isto Agencijo, obkrožen s pristaši iz ustaških logov, ki so se drli »Za dom spremni!«, direktorici Agencije za elektronske medije izročil srbsko kapo (šajkačo) za katero je dejal, da je »padla s četnika, medtem ko je posiljeval Vukovarko

Kar pa se tiče omenjene sodbe v kazenski zadevi s preko 1500 strani dokumentov objava Novosti kaže, da sta bila Davor Gašperat in Velimir Ripa razglašena za krive, ker sta »nabavljala tvari, ki so z zakonom razglašene za mamila«, ki pa so bila namenjena nepooblaščeni prodaji.

Ob tem se je Bujanec v mladosti fotografiral v nacistični uniformi, razbijal spominske plošče borcev NOB, zažigal časnika Feral Tribune in Arkzin, grozil s smrtjo predstavnikom srbske manjšine in bil obsojen zaradi žalitev Ranka Ostojića.

Velimir Bujanec pa je bil obsojen, ker je ta mamila spravljal v promet ter ob tem dal v uporabo še prostor za njihovo uporabo.

Aretiran je bil leta 2013, proti njemu pa so dokaze zbirali tudi s prisluškovanjem telefona in tajnim spremljanjem.

V petih primerih je Saneli Metović, ki mu je nudila seksualne usluge, za denar ob tem dal v konzumiranje po gram kokaina, nato pa je leta 2013 nabavil še večje količine droge, da bi tako plačal seksualne usluge.

Sodba iz leta 2014 v primeru Bujaneca je pravnomočna od dneva, ko je bila izrečena, saj se je odrekel pravici do pritožbe.

Zaradi priznanja je dobil le pogojno kazen 10 mesecev zapora, pogojno na tri leta.

Ob tem se je Bujanec v mladosti fotografiral v nacistični uniformi, razbijal spominske plošče borcev NOB, zažigal ugledna časnika Feral Tribune in Arkzin, grozil s smrtjo predstavnikom srbske manjšine in bil obsojen zaradi žalitev Ranka Ostojića.

To je torej človek, ob katerem se smeje slika slovenski predsednik vlade in je zmeraj dobrodošel gost v Janševih medijih.

Če bi šlo za eno sliko, bi lahko rekli, da gre za naključje.

Ker pa gre za vzrajno pojavljanje te osebe poleg Janše ali njegovih ideoloških sopotnikov, to seveda ni naključje. In prav to skrbi. 

Povej mi, s kom se družiš in povem ti, kdo si, pravi znani pregovor.

Če bi šlo za eno sliko, bi lahko rekli, da gre za naključje. Ker pa gre za vzrajno pojavljanje te osebe poleg Janše ali njegovih ideoloških sopotnikov, to seveda ni naključje.

Slovenijo torej vodi nekdo, ki se druži - s takšnimi.

Drogeraši in neonacisti, ki prostitutkam plačujejo z mamili.

Medijski prostor pa želi urejati tip, ki se ima za filozofa s podobnimi nagnjenji, ki stalno kramlja prav z istim osebkom s kriminalni dosjejem.

Res lepa družba, ni kaj.

Celotno sodbo si lahko v hrvaščini preberete tukaj.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek