REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Janša je s svojo pojavnostjo rešil tisočero življenj. Njegov pogled in karizma zdravita duha naroda!«

»Janša je s svojo pojavnostjo rešil tisočero življenj. Njegov pogled in karizma zdravita duha naroda!«Malikovanje ljubljenega vodje. Vir: Twitter, NoraKrava

Medtem ko se pandemija koronavirusne bolezni covid-19 počasi umirja, si politiki v predvolilni vročici delijo besedne medalje za zasluge nad zmago.

Zmagoslavnih preletov vojaških letal zveze NATO za zdaj še ni opaziti, lahko pa zato v medijih spremljamo dih jemajoče akrobacije, v katerih predvsem pristaši in člani SDS hvalijo svojega »nezmotljivega« voditelja.

Ta ima, če je verjameti zapisom poslanke Alenke Jeraj, znane po tem, da je tvitala z lažnega računa in si prislužila nadimek »kopriva«, skoraj čudežne sposobnosti.

»Še največ težav smo imeli, ko je Ministrstvo za zdravje vodil minister iz kvote DeSUS. Ko je to ministrstvo prevzel naš premier, je epidemija v Sloveniji in celo širše izzvenela v dveh tednih. S svojo pojavnostjo je rešil tisočero življenj. Njegov pogled in karizma zdravita duha naroda,« je Jerajeva ocenila delo predsednika vlade Janeza Janše.

O tem, kakšno pa je dejansko stanje v zdravstvu medtem govorijo drugačni podatki.

In ti seveda kažejo, da je Janševa vlada zamujala pri nabavi cepiv, pri uvajanju ukrepov, nabavi zaščitne opreme in respiratorjev...

Predvsem pa je na veliko zapravljala državni denar.

Rezultat vsega tega je tudi 6184 umrlih (trenutno) zaradi covida-19 v Sloveniji, kar je tudi v svetovnem pogledu eden od najslabših rezultatov.

Slovenija je po številu mrtvih na milijon prebivalcev na žalostnem 19. mestu.

Delite članek