REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Držanič: »Mar razumem prav, Angelca L. naj bi rekla, da si je mariborska sodnica sama kriva za napad?«

Držanič: »Mar razumem prav, Angelca L. naj bi rekla, da si je mariborska sodnica sama kriva za napad?« Napadena sodnica Daniela Ružič in Angelca Likovič
V razpravo o pretepeni sodnici se je vpletla tudi Janševa učiteljica Angelca Likovič, ki se je solidarizirala z napadalcem z besedami: »Dobila je to, kar si je zaslužila«.

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler, ki je bil pred sedmimi leti glavni protagonist protestov »Gotof je!«, se je prek Twitterja oglasila na novico, da se »preiskovalni sodnik ni odločil za prepoved približevanja sodnici« v primeru poskusa umora mariborske sodnice Daniele Ružič.

»V UKC Maribor sem slučajno na vozičku srečal hudo poškodovano sodnico! Kdo je pustil na prostost to zverino? Vas ni sram @policija_si? Zakaj glavni mediji molčijo? A je vpleten sam vrh slovenske politike?«, je tvitnil Kangler.

Omenjena vprašanja je naslovil na policijo, Janeza Janšo iz SDS, predsednika države Boruta Pahorja, predsednika SD Dejana Židana, premierja in dva medijska portala.

Nato je Priden Poba, ki je očitno seznanjen z govoricami, ki so jih sprožili nekateri medijski portali o identiteti domnevnega sodničinega ljubimca, pomenljivo vprašal Kanglerja prek socialnih omrežij: »Ali ste jo (sodnico Ružič) res slučajno in ne 'slučajno' srečali?«

Kanglerja je očitno zelo razburila novica, da preiskovalni sodnik zoper osumljenega Andreja H., sodničinega partnerja, ki naj bi jo 16. junija letos okoli pol ene ure zjutraj pred vhodom v stanovanjsko hišo v Pekrah pri Mariboru pričakal v temi in jo s trdim predmetom pretepel ter jo hudo poškodoval - ni odredil sicer zahtevan ukrep prepovedi približevanja.

Ob vsem tem je sila nenavadno, če ne škandalozno, da policisti sodnice ne varujejo več, sedaj ovadeni moški pa jo je medtem celo obiskoval v bolnišnici.

Da bi mu preprečili stike z njo, so kriminalisti sodišču namreč predlagali ukrep prepovedi približevanja ovadenega žrtvi, a je sodišče predlog zavrnilo.

Policija je včeraj sporočila, da je ugotovila tudi motiv za napad, to pa naj bi bilo dejstvo, da je oškodovanka partnerja obvestila, da se bo dokončno odselila iz skupnega gospodinjstva in ob tem od njega terja določena (domnevno – ne majhna) finančna sredstva.

Nato se je v razpravo o tem kaj je prav in kaj ni v konkretnem primeru vpletla tudi Janševa učiteljica Angelca Likovič, ki se je solidarizirala z napadalcem z besedami: »Dobila je to, kar si je zaslužila«.

»Angelca Likovič je bila podpredsednica Primčeve stranke GOD, za otroke gre, so rekli, sama nebesa so se ji prikazala, nato je pekla 'patičko', sedaj pa privošči lepi sodnici, da jo je partner zverinsko nabutal. Ji je nevoščljiva mladost in lepoto. Angelca je učila Janšo!«, se je na pripombo Likovičeve odzval ogorčeni Anton Peinkiher.

Tudi Jasmino Držanič je osupnilo dejstvo, da naj bi »Angelca L. rekla, da si je mariborska sodnica sama kriva za napad? Če je res to rekla, je ženska zloba dobila novo dimenzijo

Miša Vugrinec je z besedami »O moj bog … In ta je kandidirala za predsednico države!?«, opozorila na »še en sramoten izpad Angelce Likovič«, kot je zapisala revija Reporter.

Matej Faganel je komentiral dejanje Angelce Likovič z besedami: »In ta moralizira in se 'skriva' za križem ...«

Kdo je »mojster« s kijem? Vir: Twitter

Uporabniki svetovnega spleta z desnega političnega spektra pa so začeli širiti govorice, da je »mojster s kijem« - »vidni član stranke pravosodne ministrice in bivši sekretar aktualnega predsednika države, danes sodni izvršitelj …«

Publicist Igor Pribac pa je občinstvo, udeleženo v razpravi spomnil na »razliko« med moškim in žensko

Komentarji