REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Dno dna: Ogrožanje starostnikov se nadaljuje, v Domu starejših Hrastnik »rdeča cona« kar v kleti

Dno dna: Ogrožanje starostnikov se nadaljuje, v Domu starejših Hrastnik »rdeča cona« kar v kletiSo starejši prepuščeni koronavirusu?

Vse kaže, da se Slovenija iz tragedije v Domovih starejših občanov (DSO) v prvem valu okužb, ko je Slovenija zabeležila največje število smrti, ni naučila prav nič.

Bolne pristojni še naprej ne pošiljajo v bolnišnice, pač pa v posebne »cone«, ki so nezakonite.

Vse to pa v vladi, da bi bil absurd še večji, podpira stranka DeSUS, ki bi morala skrbeti za zaščito in interese najstarejših.

Vse to pa v vladi, da bi bil absurd še večji, podpira stranka DeSUS, ki bi morala skrbeti za zaščito in interese najstarejših.

Ignorirajo se tudi opozorila študij iz Velike Britanije, ki kažejo, da se možnost okužb v domovih starejših občanov početveri na vsakih 20 dodatnih postelj.

V Domu starejših Hrastnik so v torek potrdili tri nove okužbe z novim koronavirusom, in sicer dve pri oskrbovancih in eno pri zaposleni osebi.

Seznam DSO-jev Vir: Slovenske novice

Oba oskrbovanca v Hrastniku so odpeljali v šempetrsko bolnišnico, ki je v torek sprejela tudi sedem okuženih stanovalcev iz doma, je za STA danes povedal direktor doma Drago Kopušar.

Dejal je, da je tako trenutno v domu okuženih 20 oskrbovancev in osem zaposlenih.

Na družbenih omrežjih se medtem pojavljajo pričevanja o tem, kako so »rdečo cono« organizirali kar v - kleti.

Kot so sporočili s hrastniške občine, bo na podlagi torkovega kriznega sestanka v domu treba opraviti nekatere nujne spremembe, pri čemer bodo v domu potrebovali tudi pomoč.

Domu bo pri reorganizaciji dela skupaj s hrastniškim Rdečim križem in civilno zaščito pomagala občina.

Poleg žarišča v domu je bilo povečano število okužb zaznano tudi v naselju Novi log, zato občina skupaj z upravniki večstanovanjskih stavb na tem področju ponovno uvaja razkuževanje skupnih prostorov.

Dogovori glede razkuževanja med upravniki in predstavniki posameznih stavb že potekajo, opremo in sredstva za razkuževanje pa bo zagotovila občina.

Na občini navajajo, da so vseskozi v stiku z zdravstveno inšpekcijo, ki je na terenu že dvakrat preverjala upoštevanje karantenskih odločb.

V prihodnjih dneh se bodo inšpekcijski pregledi nadaljevali, preverjalo se bo vse izdane odločbe vsem, ki so ali okuženi ali pa so prišli iz držav z rdečega seznama.

Delite članek