REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Četrti val: Tragične zgodbe pretresajo družine v Sloveniji, nekateri pa še kar naprej širijo dvome o cepljenju

Četrti val: Tragične zgodbe pretresajo družine v Sloveniji, nekateri pa še kar naprej širijo dvome o cepljenjuIntenzivna nega. Vir: Twitter

V Sloveniji je vse več zgodb ljudi, ki preživljajo najhujše trenutke zaradi pandemije covid-19, toda nekateri še vedno zavračajo dokaze o koristnosti cepljenja.

Na oddelkih intenzivne nege je namreč vse več necepljenih, ki plačujejo visok krvni davek zaradi svojih napačnih odločitev.

Pogosto tudi zato, ker so podlegli zavajanju in dvomom o cepivih, ki so se med pandemijo kakor požar razširili po družbenih omrežjih.

Te dvome širijo nekateri zaradi napačnega prepričanja, ki je iskreno, drugi pa zato, ker s tem tudi služijo - na primer industrija različnih naravnih zdravil in pripomočkov.

Predvsem na družbenih omrežjih se pojavlja vse več žalostnih zgodb ljudi, ki preživljajo najhujše trenutke zaradi pandemije covid-19.

Kot kažejo izpovedi ljudi, včasih tudi popolnim neznancem, mnogi zelo trpijo in doživljajo nenadomestljive izgube.

Nekateri ne morejo skriti svojega obupa in razočaranja nad soljudmi in to tudi zelo odkrito zapišejo.

Ob tem pa preseneča dejstvo, da nekateri še naprej širijo takšne neresnice o covid-19, predvsem pa o cepivih, da s tem sodržavljane odvračajo od cepljenja.

Prav neverjetno je, da to počnejo celo nekateri slovenski zdravniki.

Prav neverjetno je, da to počnejo celo nekateri slovenski zdravniki.

Alojz Ihan je tako s svojim javnim »opravičilom« odgovoril na pismo nosečnice, ki je bila v hudih dilemah.

Da ima prav, kaže tudi graf, sestavljen iz uradnih podatkov glede uspešnosti cepljenja in števila smrti, ki ga uradne statistike praviloma ne prikazujejo, tako da ga je eden od oporabnikov Twitterja naredil sam.

Vendar zelo nazorno kaže, kako je tam, kjer je precepljenost prebivalstva višja, mrtvih zaradi koronavirusne bolezni covid-19 bistveno manj.

Slovenija pa se bo na tej žalostni lestvici v naslednjih štirinajstih dnevih in več zagotovo še vzpenjala, saj bo vrhu vala pandemije z zamikom sledil tudi vrh pri številu vsak dan umrlih zaradi covid-19.

Zelo hitro bomo zato v Sloveniji presegli število 5000 mrtvih.

Ne glede na to pa nekateri trdijo, da cepiva niso uspešna.

Na primer s podatki iz Škotske, kjer navajajo, da je večina umrlih že cepljenih.

Pri tem pa pozabljajo, da je tam, kjer je večina cepljenih to pravzaprav nujno, kajti če bi bilo 100 odstotkov ljudi cepljenih bi bili seveda tudi vsi umrli zaradi covid-19 – cepljeni.

Da so necepljeni še vedno zelo ogroženi, pa kaže tudi statistika, ki jo je v svoji niti analiziral dr. Ivan Stanojević na podlagi podatkov iz Danske.

Vse to jasno kaže, da je tudi za Slovenijo edina pot naprej le – cepljenje.

Delite članek