REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Če bi se vi tega držali, kar ste povedali, ne bi nikoli odšli v Ukrajino, niti ne bi podpirali pošiljanje orožja, denarja!«

»Če bi se vi tega držali, kar ste povedali, ne bi nikoli odšli v Ukrajino, niti ne bi podpirali pošiljanje orožja, denarja!«Slovenska predsednica ob prepevanju ukrajinske narodne... Vir: Posnetek zaslona, X

Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar je imela ob dnevu državnosti govor, v katerem je nanizala celo vrsto za te praznike običajnih zapovedi in političnih floskul, ki pa jih je na več mestih okrasila še z očitnimi neresnicami.

Kljub temu pa je njeno iskanje prave poti in zatrjevanje, kako je Slovenija »na pravi strani zgodovine« z različnimi zunanjepolitičnimi odločitvami naletelo na kar nekaj zgražanja.

Predsednica seveda ni mogla, da se ne bi na skrajno poenostavljen, formalno pravniški, v resnici pa zgrešen način obregnila ob vojno v Ukrajini in jo opisala kot agresijo Rusije.

To seveda ni res in da gre za laž spoznava vse več ljudi po svetu.

V resnici gre, kot ocenjuje ameriški profesor John Mearsheimer, za preventivno vojno, ki je po črki mednarodnega prava morda prepovedana, a je povsem legitimna, celo nujna, ko so ogroženi temeljni interesi neke države – kot je bilo to v primeru ukrajinskega vstopanja v NATO in s tem ogrožanja Rusije.

Slovenska predsednica je imela ob dnevu državnosti govor, v katerem je nanizala celo vrsto političnih floskul, ki pa jih je na več mestih okrasila še z očitnimi neresnicami.

Kar je podpirala tudi Slovenija.

To danes ve že ves svet, kar dokazuje polom »mirovne konference« v Švici.

Le predsednica Slovenije še vedno žebra isto frazo, ki so jo skovali in v svet poslali ameriški diplomati pod taktirko Joeja Bidna.

Prav tako je iz verbalne ropotarnice potegnila zaprašeno obtožbo o Hamasu kot o teroristični organizaciji.

V trenutku, ko celo v Izraelu priznavajo da so veliko večino civilistov 7. oktobra pobili izraelski vojaki sami in se je večina obtožb na račun zločinov Hamasa na ta dan že pokazala kot lažnih, nakladati o tem, da je Hamas le teroristična organizacija, je seveda abotno.

Hamas je veliko več od tega, je predvsem osvobodilno gibanje, nič manj, kot je bila to nekoč OF in partizanska oblast v okupirani Sloveniji.

To ne pomeni, da v Hamasu ni zločincev ali da ni odgovoren tudi za zločine, toda prav tako ni res, da gre zgolj za teroristično organizacijo, ne glede na to, da jo je Evropska unija označila za takšno.

»Govor predsednice RS 24. junija. Ob koncu pove, da so Rusi agresor, da je Hamas teroristična organizacija, tudi nekaj besed o pobitih otrocih v Gazi. Vojna v Ukrajini ni od leta 2022, ampak od leta 2014. Vojna med Palestinci in Izraelci ni od leta 2023, ampak od leta 1948 dalje,« jo je opomnil eden od kritikov, Mira Hace pa je predsednico opomnila, da so njene besede v nasprotju s tem, kar počne in njeno ravnanje označila kot hinavsko.

Predvsem pa se hinavščina kaže v tem, da še kar naprej podpira zločinski in nelegitimen kijevski režim.

In se celo veseli podpisovanja t. i. varnostnega sporazuma s pristno teroristično državo - Ukrajino.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek