REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Boris Vončina: »Je danes Dan manipulacij? Še nekdo ujet na laži.«

Boris Vončina: »Je danes Dan manipulacij? Še nekdo ujet na laži.«Prispevek Insajderja za Dan manipulacij. Vir: Screenshot YouTube (Opomba: fotografija ni posneta v Sloveniji in ne v Jugoslaviji. Tudi v Evropi ne.)

Na socialnih omrežjih so se zadnje dni zvrstile objave privržencev desnih strank, ki so z lansiranjem lažnih novic želeli sledilce »spomniti« na »domnevno 'fantastične' čase socializma«.

Le v enem dnevu so se, drug za drugim, zvrstila kar dva tvita z vsebino, ki naj bi tistim, ki »obožujejo Levico«, dokazala, kako slabo se je živelo v socialističnih časih.

Eden od teh (Andrej Žnidarčič) je ob svoji objavi celo poudaril, da »to ni manipulacija«.

Ujet na laži pa je nato brez kančka slabe vesti priznal, da fotografija, ki jo je objavil, v resnici ne kaže, kako je bilo nekoč videti življenje v Sloveniji ampak - na Poljskem.

Po robu »komentatorjem«, ki z neresničnim trditvam zavajajo sledilce na socialnih omrežjih se je postavil Boris Vončina.

Vončina je s pravo mero humorja razkrinkal take in podobne objave kot laž in predvsem – pritlehno manipulacijo.

Peter Pančur pa je z objavo tvita iz ZDA pokazal, da domači »kulturkampfi« niso nič drugačni od tistih na tujem …

Zvrstile so se tudi druge fotografije, kot duhovit odziv na desničarski Dan manipulacij.

Delite članek