REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ameriška podjetja še naprej iščejo naložbene priložnosti na kitajskem trgu

Ameriška podjetja še naprej iščejo naložbene priložnosti na kitajskem trgu

Številna ameriška podjetja iščejo naložbene priložnosti na kitajskem trgu zaradi uvedbe številnih kitajskih postopnih politik za podporo gospodarske rasti.

V ponedeljek in torek je potekalo srečanje med predstavniki kitajske Nacionalne komisije za razvoj in reforme (NRDC) ter ameriškimi multinacionalkami.

Predstavniki 60 ameriških podjetij in trgovinskih zbornic so sodelovali na srečanju.

JEAN-MARC TATON, predsednik ExxonMobil China je dejal: »Kitajska je v temelju strateški trg za ExxonMobil. In zelo nas opogumlja, ko vidimo trdno odločenost Kitajske, da nadaljuje z reformami. Tokrat sem prvič v Chongqingu, toda moram reči, da sta me mesto in infrastruktura zelo impresionirala. EMC (Korporacija ExxonMobil) je zagotovo pridobila zaradi strategije razvoja, še posebej zaradi kopensko-morskega koridorja, ki nam je omogočil, da učinkovito oskrbujemo naše številne pomembne stranke, ki so tukaj, pa tudi, da izvajamo številne pomembne programe na zahodu države.«

Uradnik iz NDRC je dejal, da so številna velika podjetja sodelovala v velikem kitajskem programu obnove opreme in zamenjave trajnih potrošniških dobrin.

MICHAEL HART, predsednik Ameriške trgovinske zbornice na Kitajskem: »Ukrepi NDRC za podporo pri velikih zamenjavah opreme in potrošniškega blaga bodo odigrali odločilno vlogo pri nadaljevanju kitajske ekonomske rasti in tehnološkega napredka.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek