REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Poslovni strokovnjaki: Kitajsko-nemško sodelovanje v avtomobilski industriji ima potencial

Poslovni strokovnjaki: Kitajsko-nemško sodelovanje v avtomobilski industriji ima potencialUdeleženci 6. Svetovnega medijskega srečanja v avtomobilski tovarni v mestu Urumqi. (Foto: Xinhua/Wang Fe)

Kitajski in nemški proizvajalci avtomobilov so se zbrali v Münchnu, da bi okrepili sodelovanje na področju trajnostne mobilnosti, s poudarkom na digitalizaciji in proizvodni tehnologiji.

Osme konference se je udeležilo približno 400 predstavnikov avtomobilske industrije iz obeh držav.

Kitajsko-nemška avtomobilska konferenca poteka v Münchnu v Nemčiji.

Osme konference se je udeležilo približno 400 predstavnikov avtomobilske industrije iz obeh držav.

Konferenca je poudarila potencial digitalizacije za sodelovanje in trajnostno preobrazbo.

Uwe Kurt Fritsch, nekdanji član globalnega odbora družbe Volkswagen je dejal: »Zame je pri mednarodnem sodelovanju pomembno, da je prenos tehnologije mogoč na obeh straneh.  O tem sem se sam prepričal septembra letos na delegaciji na Kitajskem, da je Kitajska na nekaterih področjih, na primer na področju digitalizacije, zelo daleč pred nami. Mi v Nemčiji pa smo bolj vodilni na področju proizvodnih tehnologij in množične proizvodnje, zato lahko to dvoje zelo dobro združimo.«

Ferdinand Dudenhofer, direktor Centra za avtomobilske raziskave (CAR) v Bochumu je ocenil: »Pričakujem, da bosta Nemčija in Kitajska v prihodnosti tesneje povezani, zato je to, kar počne (Evropska) Komisija, popolnoma napačen pristop. In to ne pomaga nikomur. Ne pomaga okolju, ker bodo električna vozila za kupce dražja.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek