REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kitajski proizvajalci avtomobilov nadaljujejo z načrti rasti kljub carinskim oviram EU

Kitajski proizvajalci avtomobilov nadaljujejo z načrti rasti kljub carinskim oviram EUPaviljon Guangzhou Automobile Group Co., Ltd. (GAC Group) v Parizu (Xinhua/Gao Jing)

Kitajski proizvajalci avtomobilov nadaljujejo s svojimi razvojnimi načrti kljub protekcionističnim carinskim grožnjam Evropske unije.

Devet vodilnih kitajskih znamk, vključno z proizvajalci BYD, Xpeng in Leapmotor, je na avtomobilskem salonu v Parizu 2024 predstavilo nove modele električnih vozil (EV), s čimer je poudarilo svoj tehnološki napredek in zavezanost rasti.

Eno od ključnih razkritij je bila Leapmotorjeva globalna predstavitev modela B10, kompaktnega električnega SUV-ja, ki ga bodo izdelovali na Poljskem za evropske potrošnike.

Eno od ključnih razkritij je bila Leapmotorjeva globalna predstavitev modela B10, kompaktnega električnega SUV-ja, ki ga bodo izdelovali na Poljskem za evropske potrošnike.

Zhu Jiangming, ustanovitelj podjetja Leapmotor, je orisal napredne funkcije B10, ki vključujejo napredne sisteme za pomoč voznikom, prilagodljiv digitalni kokpit in inteligentne vozne zmogljivosti.

Opozoril je tudi na sodelovanje podjetja z ekipo Stellantis za nastavitev podvozja, s ciljem zadovoljiti želje mlajših potrošnikov, ki iščejo inovacije in kakovost.

Paviljon kitajskega proizvajalca avtomobilov BYD na avtomobilskem salonu v Parizu 2024, Francija, 14. oktobra 2024. (Xinhua/Gao Jing)

"Prvenec poudarja hitro rast Leapmotorja v Evropi, saj ima več kot 200 trgovcev že ustanovljenih na 13 trgih, s ciljem doseči 500 prodajnih mest do leta 2025," je razkril Leapmotor.

Izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares je pohvalil hitro rast Leapmotorja in njegove lastne zmogljivosti za raziskave in razvoj ter poudaril, da bo skupno podjetje Leapmotor spodbujalo cenovno dostopna električna vozila po vsem svetu in preoblikovalo evropski trg električnih vozil.

Kitajski Dongfeng Liuzhou Motor Co., Ltd. je predstavil štiri nova energetska vozila: vodilni luksuzni enoprostorec Forthing V9, popolnoma električno limuzino Forthing S7, popolnoma električni SUV Friday in hibridni enoprostorec U-Tour.

Obiskovalci ob paviljonu kitajskega proizvajalca avtomobilov Xpeng na avtomobilskem salonu v Parizu 2024, Francija, 14. oktobra 2024. (Xinhua/Gao Jing)

Generalni direktor Lin Changbo je poudaril portfelj podjetja z več kot 21.000 aktivnimi patenti, pri čemer je izpostavil zavezanost povečanju globalne konkurenčnosti in spodbujanju sodelovanja s partnerji v industriji.

Xpeng Motors je predstavil svojo limuzino P7+ s pogonom na umetno inteligenco, ki jo je opisal kot "prvi avtomobil z umetno inteligenco na svetu".

Xpeng Motors je predstavil svojo limuzino P7+ s pogonom na umetno inteligenco, ki jo je opisal kot "prvi avtomobil z umetno inteligenco na svetu".

Trenutno ima avtomobilska industrija koristi od dveh velikih prednosti: inteligence in elektrifikacije, je v ekskluzivnem intervjuju za Xinhuo povedal He Xiaopeng, predsednik in izvršni direktor družbe Xpeng.

Poudaril je, da bo podjetje kot član nastajajočih kitajskih sil za proizvodnjo avtomobilov še naprej vlagalo v raziskave in razvoj ter na evropski trg zagotavljalo inovativno inteligentno tehnologijo.

BYD je predstavil svoj srednje veliki električni SUV, Sealion 7, in predstavil svoj luksuzni SUV Yangwang U8 na francoskem trgu.

Izvršni podpredsednik Li Ke je za časopis Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung povedal, da namerava podjetje začeti proizvodnjo vozil na Madžarskem do konca leta 2025, s čimer bo še utrdilo svoj položaj glavnega kitajskega igralca na evropskem trgu električnih vozil.  

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek