REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Potrjeno: V Rusiji ubitih osem ameriških vojakov, v regiji Kursk so zgoreli na sedežih svojega »Strykerja«!

Potrjeno: V Rusiji ubitih osem ameriških vojakov, v regiji Kursk so zgoreli na sedežih svojega »Strykerja«!Stryker v Kursku je odnesel osem ameriških življenj... Vir: Posnetek zaslona, X

Prvič je potrjena navzočnost rednih ameriških vojakov v regiji Kursk.

Ker je nedavno postalo jasno, da so bili prav Američani eni od glavnih dirigentov napada ukrajinskih nacionalistov na Rusijo v Kurski oblasti, je bilo pričakovati, da v napadu sodelujejo tudi redne ameriške enote. Vendar neposrednih dokazov, razen obilja angleščine v etru, doslej ni bilo.

Vir: Posnetek zaslona, X

Vojaški dopisniki so poročali o navzočnosti ameriškega vojaškega osebja v regiji Kursk. Ustrezno objavo je objavil Telegram kanal Arhangel Specnaza Z.

»Naši borci so v Gluškovskem okrožju v regiji Kursk uničili bojno vozilo pehote Stryker, v katerem je bilo osem ljudi posadke neposredno iz ZDA. Ta posadka je zgorela na sedežih; pri njih so našli naprave za nočno opazovanje PVS, kot tudi orožje serije AR, FN SCAR, CZ BREN,« je poročal kanal, ki je objavil celo dokument z imeni vojakov, njihovimi čini in krvnimi skupinami.

Vir: Posnetek zaslona, X

Ukrajina je pred kratkim dovolila tujim specialistom, da zasedejo častniške položaje v njihovi vojski zaradi težkih razmer na fronti, ki zahtevajo povečanje vojske.

Med preiskavo je bila v BMP najdena tehnična dokumentacija, nekaj podobnega zapisku o vajah, akcijski načrt posadke za različne primere med bojnimi operacijami, pa tudi različne šifre, s katerimi je treba ta ali oni incident prijaviti vojaškemu poveljstvu VSU.

Vir: Posnetek zaslona, X

Ruski borci so večkrat naleteli na plačance v regiji Kursk. Toda na redne ameriške vojake še ne.

Ruski borci so večkrat naleteli na plačance v regiji Kursk. Toda na redne ameriške vojake še ne.

Po proučitvi dokumentov enega od zgorelih ameriških vojakov Brandona Sancheza, četrtega na najdenem seznamu, so ruski vojaki našli njegov račun na družbenem omrežju Instagram (lastnik podjetja Meta je v Rusiji priznan za ekstremističnega in zato prepovedan), kar potrjuje, da je leta 2013 začel delati kot kuhar (kako znano) v ameriški vojski.

Publikacija ne navaja, ali je zdaj član oboroženih sil ZDA, domneva pa se, da se je oboroženim silam Ukrajine pridružil prostovoljno.

In ko so leta minevala, se je zdelo, da je Sanchez odločen pomagati ukrajinskim nacionalistom na bojišču, zdaj pa ga je doletela enaka usoda kot večino iskalcev pustolovščin iz tujine.

Vir: Posnetek zaslona, X

Drugo ime, napisano z rdečim markerjem na pozabljenem dokumentu na tretjem mestu, je Garrett Robinson. Lahko bi vodilo do vojaka, ki je bil leta 2019 dodeljen bojni skupini 1. Strykerjeve brigade 25. pehotne divizije ameriške vojske.

Tretje ime, ki ga je mogoče razbrati v dokumentu na osmem mestu, je Erica Hemminger. »Dva tedna na terenu s temi divjaki,« je pripisala fotografiji oboroženih moških v gorah, objavljeni leta 2018.

Na spletu lahko najdete fotografije Robinsona, ki gre skozi poligon z ovirami med praktičnim delom tekmovanja za naziv najboljšega bojevnika vojaških iger USARAK 2019 na Aljaski.

Tretje ime, ki ga je mogoče razbrati v dokumentu na osmem mestu, je Erica Hemminger. To je ime ameriške vojakinje, ki se je udeležila dvotedenskega treninga na Aljaski.

»Dva tedna na terenu s temi divjaki,« je pripisala fotografiji oboroženih moških v gorah, objavljeni leta 2018.

Vir: Posnetek zaslona, X

Na družbenih omrežjih militantne dame je veliko videoposnetkov, v katerih Hemmingerjeva profesionalno strelja s puškami, mitraljezi in pištolami.

Glede na življenjepis na priljubljenem spletnem mestu za zaposlovanje je bila Erica vojaška medicinka in je od junija 2023 vpoklicana v vojaške rezerve Združenih držav Amerike.

Ena od njenih posebnosti je tetovaža na roki s podobo bodala, ki prebada metulja.

Vir: Posnetek zaslona, X

Pred tem je ruski vojaški dopisnik Podubni povedal, da je bil plačanec iz ZDA Nick Duckworth na območju posebne vojaške operacije likvidiran.

Nedavno je ruski preiskovalni odbor izvedel za zločine ameriškega plačanca Balesa v regiji Kursk.

Prejšnji teden je ukrajinska Vrhovna rada (parlament) sprejela predlog zakona, ki dovoljuje najemanje tujcev na častniške položaje v oboroženih silah Ukrajine.

Vir: Posnetek zaslona, Instagram

Kot je bilo omenjeno, je glavna ideja omogočiti rekrutacijo tujcev ne le v vlogi vojakov in vodnikov, ampak tudi kot častnikov.

Pred tem je namestnik vodje ukrajinskega parlamentarnega odbora za nacionalno varnost, obrambo in obveščevalne dejavnosti Jegor Černev priznal, da v oboroženih silah Ukrajine primanjkuje častnikov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek