REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Smrt britanskih pubov: v Angliji in Walesu se jih na mesec zapre okoli 50

Smrt britanskih pubov: v Angliji in Walesu se jih na mesec zapre okoli 50Zvišanje davkov leta 2025 bi lahko nekaterim podjetjem otežilo, da ohranijo odprta vrata, opozarjajo strokovnjaki. Vir: Posnetek zaslona, X

»Smrt« britanskih pubov se nadaljuje. V Angliji in Walesu se je med januarjem in junijem zaprlo skupno 305 pubov ali približno 50 na mesec.

Zvišanje davkov leta 2025 bi lahko nekaterim podjetjem težje pustilo, da ohranijo odprta vrata, opozarjajo strokovnjaki.

Te podatke je potrdila nepremičninska družba Altus Group s sklicevanjem na vladne informacije.

Nekatere gostilne so porušili, nekatere pa so postale stanovanja, pisarne ali celo vrtci.

Spiegel poroča, da je prizadeta predvsem severozahodna Anglija.

Število lokalov že leta upada, po podatkih »Altusa« pa je bilo samo od aprila 2023 do marca 2024 zaprtih skupno 472 lokalov.

Število pubov v Angliji in Walesu se je junija zmanjšalo na 39.096.

V seštevek so vključeni tudi prazni lokali, ki so v ponudbi za oddajo, torej je število odprtih pubov še manjše.

Razlogov je več: visoka inflacija je povečala izdatke za energijo in osebje, kupci pa so porabili bistveno manj denarja.

Vladni načrti za podaljšanje prepovedi kajenja na vrtovih prav tako povzročajo skrb upraviteljem in lastnikom pubov pred nadaljnjimi izgubami prihodkov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek