REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Šef italijanske diplomacije: Rim ne podpira odločitev EP o napadih na Rusijo, ki jo je podprla tudi »slovenska četica«

Šef italijanske diplomacije: Rim ne podpira odločitev EP o napadih na Rusijo, ki jo je podprla tudi »slovenska četica«Italijanska politika se ne spreminja. Glasovanje o resoluciji v Evropskem parlamentu nima pravne veljave, tudi Američani niso prižgali zelene luči za uporabo zahodnega orožja, je opozoril Antonio Tajani. Vir: Posnetek zaslona, X

Stališče italijanske vlade, ki ne podpira napad Kijeva na rusko ozemlje z zahodnim orožjem, se zaradi sprejetja tovrstne resolucije Evropskega parlamenta (EP) ne spremeni, je dejal minister za zunanje zadeve in podpredsednik italijanske vlade Antonio Tajani.

Za to resolucijo so sicer glasovali vsi slovenski poslanci v EP razen Vladimirja Prebiliča. 

»Naša politika se ne spreminja.

Glasovanje o resoluciji v Evropskem parlamentu nima pravne veljave. Tudi Američani niso prižgali zelene luči za uporabo zahodnega orožja.

Poslali bomo deveti paket vojaške pomoči z raketami 'Samp-T', vendar Kijevu ne moremo dati dovoljenja za napad na Moskvo je dejal Tajani v intervjuju za časopis Corriere della Sera.

Vodja italijanske diplomacije je izpostavil, da pred novembrskimi predsedniškimi volitvami v ZDA »vidi priložnost za nekatere korake« za rešitev vojne v Ukrajini, a da sta »le dva meseca prekratek čas«.

Po njegovih besedah ​​Italija ni nikoli spremenila svojega stališča do Ukrajine.

»Vsi si želijo miru, tudi ZDA si želijo Rusijo na mirovni konferenci in ne moremo se postaviti desno od Zelenskega,« je dodal minister.

Vir: Posnetek zaslona, X

Poslanci Evropskega parlamenta so v četrtek na plenarnem zasedanju v Strasbourgu z večino glasov sprejeli resolucijo o Ukrajini, v kateri pozivajo države EU, naj nemudoma odpravijo vse omejitve za udare Kijeva globoko v rusko ozemlje.

Za je glasovalo 425 poslancev, 131 proti, 63 pa se jih je vzdržalo na plenarnem zasedanju v Strasbourgu.

Resolucije EP o vprašanjih zunanje politike so svetovalne narave in niso zavezujoče za institucije EU ali države članice Evropske unije.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek