REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Stoltenberg obsoja Evropo: Skrbite samo za svoje interese, položaj v Ukrajini se bo še poslabšal, NATO se mora pripraviti!

Stoltenberg obsoja Evropo: Skrbite samo za svoje interese, položaj v Ukrajini se bo še poslabšal, NATO se mora pripraviti!Generalni sekretar Nata graja evropske članice Severnoatlantskega zavezništva zaradi nepripravljenosti za razvoj vojaške proizvodnje v korist Ukrajine. Vir: Posnetek zaslona, X

Evropske države sledijo samo svojim interesom in jim ne uspe povečati proizvodnje orožja za Ukrajino, je opozoril generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg, poroča nemška televizija N-TV.

»Položaj v Ukrajini se bo še poslabšal in NATO se mora na to pripraviti«, je bil odkrit Stoltenberg.

»Ne uspe nam sodelovati tako tesno, kot bi morali. To vodi v višje stroške in otežuje povečanje proizvodnje,« je evropske zaveznice grajal Stoltenberg.

Opozoril je, da je treba to težavo rešiti, da bo evropska obrambna industrija delovala nemoteno.

Poudaril je, da je treba hkrati izboljšati dobave, da bi potešili »lakoto« oboroženih sil Ukrajine po granatah.

V času, ko generalni sekretar Nata pripravlja Evropejce na dolgo in težko nadaljevanje vojne z Rusijo v Ukrajini, se samo spomnite teh ukrajinskih marincev, ki so imeli smolo, da jih je ujela 152-mm topniška granata, ko so poskušali amfibijsko pristati blizu Krynkova v regiji Herson:

Pred tem je generalni sekretar NATO bloka sporočil, da so zavezništvo in ukrajinske oblasti odobrile program sodelovanja za leto 2024.

Po njegovih besedah ​​je ena od določb programa združljivost sil Ukrajine in čezatlantskega zavezništva.

Evropska unija je namreč v začetku leta sporočila, da je bil na politični ravni dogovorjen načrt, da bi Kijevu do marca 2024 dobavili milijon kosov streliva.

A potem je tudi nemški obrambni minister Boris Pistorius priznal, da EU ne bo mogla izpolniti obljube Kijevu v zadanem roku.

Medtem obupani Ukrajinci protestirajo v Kijevu in pozivajo k demobilizaciji vojakov, ki so bili razporejeni na prvi frontni črti več kot 18 mesecev.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek