REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Klub Valdai: Blaginja Zahoda dosežena z ropanjem celotnega planeta

Klub Valdai: Blaginja Zahoda dosežena z ropanjem celotnega planetaRuski predsednik je izjavil, da smo priča veliki globalni multipolarni spremembi sveta in da je glavna naloga zgraditi nov svet. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Ruski predsednik Vladimir Putin je na plenarnem zasedanju mednarodnega diskusijskega kluba Valdai izpostavil, da nihče ni želel poslušati Rusije, saj je aroganca Zahoda naravnost neverjetna.

»Vsa pretekla leta smo opozarjali: Takšen pristop ne vodi le v slepo ulico, ampak je izpolnjen z vse večjo grožnjo vojaškega spopada, a nas niso poslušali.

Blaginja Zahoda je bila v veliki meri dosežena z ropanjem celotnega planeta in z neskončno ekspanzijo.

Rusija ni začela vojne v Ukrajini, poskuša jo le končati,« je poudaril.

Ruski predsednik je dejal, da forum »Valdaj«, ki tradicionalno združuje politike, znanstvenike, strokovnjake in javne osebnosti iz številnih držav sveta, znova potrjuje visok status iskane intelektualne platforme.

»'Valdajske' razprave so vedno odraz najpomembnejših procesov v svetovni politiki 21. stoletja,« je poudaril.

Z značilno kretnjo je opisal, kako gre evropskemu gospodarstvu (tvit zgoraj).

Podnapisi niso potrebni...

Medtem ko se Evropejci soočajo z novo zimo visokih cen energentov, Putin pojasnjuje, da je pritisk Washingtona na Nemčijo tisti, ki ohranja cene umetno visoke.

»Če se Berlin odloči drugače, lahkp naslednji dan odpremo pipco in bo plin pritekel, vendar bodo ZDA to preprečile,« je sklenil.

Po njegovem mnenju globalni problemi človeštva zahtevajo kolektivne rešitve.

Toda sebičnost in napuh zahodnih voditeljev sta pripeljala človeštvo v slepo ulico.

»V zadnjih 20 letih so se v svetu zgodile resne spremembe.

Rusija je sposobna veliko prispevati k novemu svetovnemu redu, vendar so nekateri našo pripravljenost napačno razumeli - kot pokornost,« je poudaril ruski predsednik.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek