REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bild: Grozljive izgube ukrajinske vojske v boju za samo eno vas

Bild: Grozljive izgube ukrajinske vojske v boju za samo eno vasRuska vojska, vedoč, da ima Ukrajina težave z zamenjavo in popravilom opreme, izčrpava svojega sovražnika, ugotavlja nemški časnik. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Vprašljivi uspehi oboroženih sil Ukrajine so bili doseženi s previsoko ceno, piše nemški časnik Bild.

»Ukrajina je izgubila najmanj 31 oklepnikov, od tega 23 protiminsko zaščitenih iz držav zveze NATO,« navaja članek ob ugotovitvi, da so tako gromozanske izgube posledica boja za le eno samo vas.

Ruska vojska, ki ve, da ima Ukrajina težave z zamenjavo in popravilom opreme – kar je proces, ki traja od nekaj tednov do več mesecev – izčrpava svojega sovražnika, je poudaril vir nemškega časnika.

Ostaja vprašanje, ali bo Kijevu uspelo nadomestiti vse večje izgube, sklene Bild.

Ukrajinska protiofenziva v južnodonecki, artjomovski in najbolj aktivni zaporoški smeri se je začela 4. junija.

Kijev je v boj vključil brigade, ki jih je usposabljal NATO in zahodno vojaško opremo.

Vendar, kot je 21. julija izjavil ruski predsednik Vladimir Putin, ukrajinske enote ne dosegajo rezultatov.

Po podatkih ruskega obrambnega ministrstva so ukrajinske enote od začetka protiofenzive izgubile več kot 43.000 ljudi in več kot 4900 kosov orožja.

Med uničeno ukrajinsko opremo je 26 letal, devet helikopterjev, 1831 oklepnikov, med njimi 25 nemških tankov Leopard, sedem francoskih kolesnih tankov AMKS in 21 ameriških bojnih vozil pehote Bradley.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek