REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nekdanji svetovalec Pentagona Macgregor: Ukrajinske enote izginjajo pred našimi očmi

Nekdanji svetovalec Pentagona Macgregor: Ukrajinske enote izginjajo pred našimi očmiAmeriški polkovnik je pojasnil, da je ofenziva oboroženih sil Ukrajine privedla do situacije, v kateri ruska vojska počasi in previdno napreduje vzdolž celotne frontne črte. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Če bodo ukrajinske oborožene sile poskušale nadaljevati ofenzivo, bodo potencialno izgubile vse preostale brigade, je opozoril nekdanji svetovalec šefa Pentagona, upokojeni polkovnik Douglas Macgregor v analizi objavljeni na YouTube kanalu Judging Freedom.

V zgornjem video posnetku lahko vidimo ruskega vojaka, ki se je odzval na telefon Ukrajinca, ki je umrl v boju.

Ruski vojak je hitro ugotovil, da govori z materjo mrtvega ukrajinskega vojaka. Ko je na vprašnje, če gre za mati vojaka dobil pritrdilen odgovor, ji je izrazil sožalje in je poskusil celo potolažiti, kolikor je v dani žalostni situaciji sploh mogoče: »Ste mati? (odgovor na drugi strani:  Ja, sem.) Žal mi je, ampak vaš sin je umrl. Zdaj evakuiramo njegovo truplo in upamo, da bodo posmrtni ostanki vašega sina v bližnji prihodnosti preneseni na ukrajinsko stran.«

V nasprotju s tem je spodnji video posnetek, izdelek neke Ukrajinke, ki se je dobesedno naslajala in izživljala nad bolečino sestre umrlega ruskega vojaka:

»Ukrajinske enote izginjajo pred našimi očmi.

Če bodo nadaljevale ofenzivo, bodo preostale sile uničene.

Potem Kijevu ne bo ostalo ničesar,« je poudaril ameriški polkovnik Douglas Macgregor.

»Od mojih soborcev nas je ostalo le 8 od 160 je obupan ukrajinski vojak, zgrožen nad napadi ruskih sil (tvit zgoraj).

Tudi New York Times je objavil reportažo o nočni mori, ki se na fronti godi oboroženim silam Ukrajine.

NYT piše, da so »ukrajinski vojaki prestrašeni zaradi nenehnega obstreljevanja in dobesedno znorijo.«

Po besedah ​ameriškega ​polkovnika Douglasa Macgregorja so ukrajinski vojaki začeli priznavati, da ne morejo nadaljevati ofenzive.

V spodnjem tvitu lahko vidimo, kako se je v Rabotinu v Zaporožju končal še en neuspešen napad ukrajinskih vojakov.

Poveljniki so jih vrgli v čelni napad na utrjeno rusko oporišče, rezultat je tragičen. POZOR: Nazorni posnetki grozot vojne v videu spodaj (18+)!!!

Macgregor prav na to opozarja - ukrajinske sile so utrpele ogromne izgube in jih je zdaj premalo za nadaljevanje spopada.

V video posnetku spodaj pa lahko vidimo besne Ukrajince, ki naborniškim častnikom sporočajo, naj spokajo stran.

Oziroma naj v Kijevu vpokličejo politike in bogate Ukrajince, ki med vojno kupujejo vile na Zahodu, namesto da v vojno, na fronto pošiljajo navadne ljudi, reveže brez čevljev in brez kakršnega koli vojaškega usposabljanja.

Macgregor je še pojasnil, da je ofenziva oboroženih sil Ukrajine privedla do situacije, v kateri ruska vojska počasi in previdno napreduje vzdolž celotne frontne črte.

Polkovnik Macgregor je v svoji analizi trenutne situacije na rusko-ukrajinski fronti spomnil tudi na dejstvo, da si voditelj Ruske federacije Vladimir Putin v nasprotju z zahodnimi politiki ne prizadeva za zaostrovanje spopadov, temveč je s svojim delovanjem usmerjen v izogibanje neposrednemu konfliktu z ZDA ali NATO paktom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek