REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Prevara: Prikrita zdravstvena reforma že poteka, njen cilj je izčrpanje javnih zdravstvenih domov!

Prevara: Prikrita zdravstvena reforma že poteka, njen cilj je izčrpanje javnih zdravstvenih domov!Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Glas ljudstva je bila ena najvidnejših organizacij na protestih proti Janševi vladi, sedaj vladajoča stranka Gibanje Svoboda pa je po mnenju mnogih dober rezultat na volitvah dosegla prav zato, ker so se njen predsednik Robert Golob in drugi predstavniki opozicije odločno postavili proti Janezu Janši.

Z novo javno izjavo opozarjajo na nevzdržne primere prakse, ki gre na roko koncesionarjem in zasebnikom, uničuje pa temelje javnega zdravstva.

Izjavo objavljamo v celoti:

Civilna iniciativa Glas ljudstva je zelo kritična do vladnih potez na področju zdravstva.

»Prepričan sem, da gre za organiziran napad na zdravstveni sistem z namenom privatizacije,« jeopozoril predstavnik iniciative in nekdanji minister za zdravje Dušan Keber.

V iniciativi menijo, da ukrepi, ki jih sprejema vlada Roberta Goloba, koristijo zasebnikom, ki jim sedanji sistem omogoča nekatere boljše pogoje delovanja kot javnim zdravstvenim zavodom.

Predstavnik iniciative Jaša Jenull se je po volitvah srečal s premierjem Golobom, vendar se je njun odnos poslabšal, odkar so začeli v Glasu ljudstva vlado pozivati k ukrepom na področju zdravstva.

V ta namen so organizirali tudi tako imenovano stavko pacientov, ki se je je premier sicer udeležil, a je bil minister za zdravje Danijel Bešič Loredan do nje zelo kritičen.

Sesuvanje javnega zdravstva: Zdravstveni minister, ki se je ob prevzemu funkcije zavezal urediti javno zdravstvo, ima bogate izkušnje z delom pri več zasebnih zdravstvenih zavodih, katerih je celo propagandni obraz in nosilec dejavnosti. Vir: Zajem zaslona

Zdravstveni minister pa je očitno – temeljni problem te vlade.

Rešitve, ki jih vlada ponuja gredo kljub temu, da naj bi premier osebno vodil zdravstveno reformo – vedno bolj na roko zasebnikom.

To pa pomeni, da ali predsednik vlade ne nadzoruje situacije in mu ministri reforme vodijo po svoje, ali pa, še huje, da se predsednik vlade s takšnim ravnanjem celo strinja

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek