REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Na RTV Slovenija s stavko zoper politično enoumje, pesem napisal tudi Boris A. Novak

Na RTV Slovenija s stavko zoper politično enoumje, pesem napisal tudi Boris A. NovakProtest pred RTV SLO. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Razmere na javni radioteleviziji se zaostrujejo.

Zaposleni na RTV SLO stavkajo proti njenemu uničevanju, njihovim naporom pa se zoperstavlja vodstvo, ki cenzurira vsebine, omejuje delo novinarjev, jim grozi z disciplinskimi in delovnopravnimi ukrepi ter vodi javni medijski servis v smer strankarskega medija.

V nedeljo so zaradi stavke protestno objavili samo najbolj nujne novice.

Tudi stranke sedanje vladne koalicije izrekajo solidarnost s stavkajočimi delavci RTV Slovenija.

Opozicijski poslanci pa ob vsem tem nergajo... In se poskušajo norčevati:

Večernega shoda na Trgu republike se je udeležilo veliko državljanov, ki so podprli stavkajoče.

Veliko kritik je bilo slišati tudi na račun referenduma, ki ga proti novemu zakonu o RTV SLO v naslednjih mesecih pripravlja desnica pod taktirko SDS Janeza Janše.

Zoper politično mešetarjenje na RTV pa je svojo protestniško pesem napisal tudi pesnik Boris A. Novak, znan po tem, da je podobne pesmi pisal tudi ob protestih zoper prejšnjo vlado, ki je nato tudi »padla« na spomladanskih volitvah.

Tudi to je dober znak, ki vliva upanje, da se bo nekaj podobnega zgodilo tudi s tiranijo, ki trenutno vlada na RTV Slovenija.

Hkrati pa je zelo nenavadno, da se v Sloveniji še vedno dogaja cenzura v javnem mediju.

In da vodstvo televizije vključno s programskimi svetniki in vsemi direktorji celo po volitvah, ki so jasno pokazale tudi na voljo ljudi glede javne radiotelevizije večjo lojalnost še vedno izraža in čuti do nekdanjega predsednika vlade in predsednika sedaj opozicijske SDS Janeza Janše kot pa do zahtev javnosti po objektivnem poročanju in svobodnem delu novinarjev.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek