REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Guverner poljske narodne banke opozarja: Nemci si prizadevajo vrniti svoja ozemlja, zdaj je Poljska na vrsti!

Guverner poljske narodne banke opozarja: Nemci si prizadevajo vrniti svoja ozemlja, zdaj je Poljska na vrsti!Šef poljske Narodne banke svari, da si Berlin namerava »podrediti« pas držav med Nemčijo in Rusijo. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Nemčija si želi »na tak ali drugačen način vrniti« nekdanja ozemlja, ki so zdaj znotraj meja Poljske, je v intervjuju za revijo Gazeta Polska dejal guverner poljske državne banke prof. Adam Glapiński.

Po njegovem mnenju, je malo verjetno, da bo nemške načrte skazila nevarnost kaotičnih razmer v sami državi.

»Če je prej šlo za združitev nemških držav ali absorpcijo Vzhodne Nemčije, torej nekdanjega sovjetske okupacijske cone, potem je šlo od trenutka, ko je bila ta naloga zaključena, za vrnitev v takšni ali drugačni obliki njihovih nekdanjih dežel, ki so zdaj znotraj poljskih meja,« je opozoril Glapiński.

Prvi med bankirji na Poljskem opozarja na nemške aspiracije po ozemlju, ki je zunaj sedanjih meja Nemčije. Vir: Zajem zaslona

Šef poljske Narodne banke meni, da si Berlin namerava »podrediti« pas držav med Nemčijo in Rusijo.

»Izstop Velike Britanije iz Evropske unije je odprl pot za uresničitev tega scenarija,« je prepričan sogovornik poljskega časnika.

Glapiński trdi, da ima Berlin takšno predstavo o »ravnovesju v Evropi prihodnosti«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek