REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Ostale so le DROBTINICE!«: Ruski veleposlanik razkriva, kako je videti sodelovanje Moskve z Washingtonom

»Ostale so le DROBTINICE!«: Ruski veleposlanik razkriva, kako je videti sodelovanje Moskve z WashingtonomKako se izogniti vojni med jedrskima velesilama? Vir: Zajem zaslona, Twitter

Dialog med Rusijo in ZDA je zamrl, ostalo je le nekaj zelo omejenih stikov glede vprašanja Sirije in vesolja, je za televizijo Russia24 povedal ruski veleposlanik v Washingtonu Anatolij Antonov.

»Moram priznati, da je danes rusko-ameriški politični dialog videti popolnoma ohromljen. Zaradi tega trpijo celo tiste sfere, ki so v skupnem interesu obeh držav. Stiki so samo individualni,« je razkril.

Antonov je dodal še, da so od dvostranskega sodelovanja ​​ostale le še drobtinice.

Poudaril je, da med področji, na katerih je opazna medsebojna interakcija dveh držav, lahko izpostavi le pogovore glede neširjenja orožja za množično uničevanje, ter obstoj kanalov za preprečevanje konfliktov v Siriji, pa tudi sodelovanje na vesoljskem področju.

Ruski veleposlanik v Washingtonu je prepričan, da je sodelovanje med Rusijo in ZDA nujno za reševanje globalnih problemov.

»Menim, da brez sodelovanja največjih jedrskih držav, stalnih članic Varnostnega sveta ZN, ni mogoče rešiti nobenega globalnega problema. O tem je jasno govoril že ruski predsednik Vladimir Putin v svojem pozdravnem govoru na moskovski konferenci o mednarodni varnosti,« je opozoril Antonov.

Pred tem je ruski veleposlanik v Washingtonu izjavil, da Združene države brez dokazov Rusijo obtožujejo za miniranje ozemlja UkrajineMoskva pa te obtožbe odločno zavrača.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek