REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Čas je, da odstopiš, Peter Svetina, dve leti si bil tiho, ko so se dogajale največje kršitve v zgodovini Slovenije!«

»Čas je, da odstopiš, Peter Svetina, dve leti si bil tiho, ko so se dogajale največje kršitve v zgodovini Slovenije!«Od Vlaste Nussdorfer (desno) je nato šlo vse navzdol in doseglo dno s sedanjim varuhom človekovih pravic. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Po novem bo – menda zaradi groženj – varovana oseba tudi varuh človekovih pravic.

Zahtevo je podal sam varuh.

Toda – le zakaj?

Morda zato, ker je bila na to funkcijo izbrana brezbarvna, brezhrbtenična oseba, ki je državljani niso slišali takrat, ko je bilo to najbolj potrebno?

In so zato nanjo tako jezni, da meni, da ji je zdaj potrebna celo - policijska zaščita?

Po novem bo – menda zaradi groženj – varovana oseba tudi varuh človekovih pravic. Zahtevo je podal sam varuh. Toda – le zakaj? Morda zato, ker je bila na to funkcijo izbrana brezbarvna, brezhrbtenična oseba, ki je državljani niso slišali takrat, ko je bilo to najbolj potrebno?

Tega se v prejšnjih časih, ko so bili varuhi na primer predhodnik te institucije Ljubo Bavcon ali Matjaž Hanžek ali Zdenka Čebašek Travnik - ni dogajalo.

Takrat so se varuhi, ki so bili na strani ljudi tudi prosto sprehajali med ljudmi.

Od Vlaste Nussdorfer je nato šlo vse navzdol in doseglo dno s sedanjim varuhom človekovih pravic, katerega imena se trenutno ne spomnimo, ker se zelo redko pojavlja v javnosti.

Toda o njegovem delu je bilo zapisanih veliko komentarjev.

Najbolj poglobljeno izjavo pa je podala Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja, ki je pojasnila tudi, kaj naj varuh človekovih pravic čim prej stori.

Oziroma - da naj odstopi.

Zato, ker je molčal, ko bi moral spregovoriti.

»Ko ljudem prekipi pa jokaš vladi, naj ti da varovanje na račun davkoplačevalcev. Teh istih, ki si jih izdal.

Ja, izdal si jih, ker si delal za vladajoče, ne za ljudi, kar je bilo tvoje delo, pa ga nisi opravljal. Tudi nam so že grozili s smrtjo, pisca tega zapisa so že večkrat fizično napadli, prav tako so prišli k nam na dom.

Pa jokamo za policijsko varovanje? Ne, ne želimo si ga, ker bi nas bilo sram. Tebe je lahko sram. Če nisi kos svoji funkciji odstopi in daj drugemu možnost, da dela delo varuha človekovih pravic. Za zgled dobrega varuha človekovih pravic si lahko ogledaš delo Hanžka. Vedno ob še tako majhni kršitvi človekovih pravic je javno spregovoril in zahteval ukrepanje. Odstopi, če nisi kos funkciji in več kot očitno ji nisi. Bong!« so pravično in točno pozvonili Urbi et Orbi.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek