REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nova vlada začela prvi delovni teden, na prvem mestu pregled vseh zaposlovanj bivše Janševe vlade

Nova vlada začela prvi delovni teden, na prvem mestu pregled vseh zaposlovanj bivše Janševe vlade15. slovenska vlada: Kaj je počela SDS dve leti na oblasti? Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Slovenska vlada pod vodstvom premierja Roberta Goloba je danes začela s prvim delovnim tednom.

Najprej se bodo pregledale vse zaposlitve. Ministrstva morajo do torka pregledati vse zaposlitve, premestitve in napredovanja od 1. januarja 2020 do 1. junija letos.

Najprej se bodo pregledale vse zaposlitve.

Ministrstva morajo do torka pregledati vse zaposlitve, premestitve in napredovanja od 1. januarja 2020 do 1. junija letos.

Vlada je namreč na svoji prvi seji sprejela sklep, po katerem morajo ministrstva do torka pripraviti pregled vseh zaposlitev od 1. januarja 2020 do dneva zaprisege Golobove vlade.

Obdobje pregleda zajema tudi čas vlade pod vodstvom Marjana Šarca, saj bo po Golobovih besedah zajeto obdobje med drugim pokazalo, »kakšni vzorci zaposlovanja, napredovanja in nameščanja kadrov so bili uporabljeni ob koncu Šarčeve vlade in kakšni v vladi pod vodstvom Janeza Janše

»To je najbolj transparenten način prikaza tega, ali je prišlo do odstopanj od ustaljenih norm,« je prepričan Golob.

Golobova vlada je sicer v Državnem zboru zaprisegla minulo sredo, člani vlade pa so v preteklem tednu tudi že prevzeli posle od svojih predhodnikov.

Vlada pod taktirko dr. Roberta Goloba se je že sestala na dveh sejah in odločala tudi na eni dopisni seji.

Razlike med staro in novo vlado... Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Na teh sejah so imenovali tudi novo vodstvo policije, direktorja Sove, UKOM-a ter svoje predstavnike v svetu NIJZ in NLZOH, zamenjali pa so tudi nadzornike v Elesu, Borzenu, SODO in DRI.

Velik pomen bodo dobile tudi podražitve.

Ministrstvo za gospodarstvo je že pripravilo analizo podražitev na Slovenskem in ukrepov, ki jih za preprečevanje draginje sprejemajo v drugih državah, z njo pa bo seznanilo predsednika vlade.

Zelo pomembno bo tudi področje zdravstva.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan za ta teden napoveduje predstavitev interventnega zakona na področju zdravstva.

Zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan je že v petek napovedal, da bodo do srede pripravili napovedani predlog interventnega zakona, preko koalicije pa nato sprožili ustrezne postopke v Državnem zboru.

Za ta teden je napovedal tudi sestanek z vsemi odgovornimi na primarni ravni zdravstva in zdravstvene nege.

Predloge, povezane z interventnim zakonom pa bodo predstavili na novinarski konferenci.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek