REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

SDS zavaja in se kiti z državnim, evropskim in občinskim perjem, toda sporni oglasi ostajajo

SDS zavaja in se kiti z državnim, evropskim in občinskim perjem, toda sporni oglasi ostajajoKako SDS zavaja. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Mestna občina Slovenj Gradec je na sedež Slovenske demokratske stranke (SDS) posredovala uraden dopis, v katerem je opozorila »na uporabo grafičnih in vsebinskih elementov občinskih projektov v izvajanju.«

Ti so bili namreč s strani SDS predstavljeni kot lastni projekti stranke Janeza Janše, čeprav so financirani tako s sredstvi občinskega proračuna kot tudi s sredstvi Republike Slovenije in evropskih skladov.

Investitor teh projektov je bila namreč Mestna občina Slovenj Gradec. Projekt je bil financiran v sklopu vlaganj v javno kulturno infrastrukturo v lasti samoupravnih lokalnih skupnosti tudi z Ministrstva za kulturo.

Pri zapisu, da »SDS gradi za nas« gre za očitno zavajanje.

Občina je zato stranko pozvala, »da v duhu korektne obveščenosti javnosti o načinu financiranja projektov, sofinanciranih iz občinskega proračuna, državnih davkoplačevalskih sredstev in iz evropskih skladov, takšne oglase umakne z družbenih omrežij.«

Stranka SDS je s svojo potezo razburila tudi številne občane, ki so pozvali občino, naj se odzove na sporna oglasna sporočila.

Luka Bizant: Kakšna je razlika, če se z obnovo kulturnega doma Slovenj Gradec hvali stranka SDS ali jaz? Jaz se bolj upravičeno, ker sem v proračun prispeval bistveno več kot oni.

Sledili so tudi številni jezni ali šaljivi komentarji državljanov.

»Bravo za občino Slovenj Gradec. SDS zaslužna, da  zjutraj Sonce vzide. Stop temu škodljivemu nastopaštvu,« je zapisal Dušan Kočevar s pozivom na volitve.

»Politična varianta tega, da se po parkiriščih slikaš pred tujimi luksuznimi avtomobili in slike objavljaš po socialnih omrežjih« so zapisali Študenti za demokratično družbo.

»Kakšna je razlika, če se z obnovo kulturnega doma Slovenj Gradec hvali stranka SDS ali jaz? Jaz se bolj upravičeno, ker sem v proračun prispeval bistveno več kot oni«, je zapisal Luka Bizant.

V stranki SDS se na poziv še niso odzvali, oglasa pa niso umaknili in kot vse kaže, bodo ostali in - zavajali še naprej.

Podobno je tudi v občini Ormož.

Do volitev...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek