REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»A imajo pri Zmagecu storitev ‘Halo, metek’, prav tako na ceniku?«

»A imajo pri Zmagecu storitev ‘Halo, metek’, prav tako na ceniku?«V vrhu SNS: Teodor Groznikar, na fotografiji sedi levo od Zmaga Jelinčiča. Vir: Twitter

Razkritje, da po izsledkih policije za afero z domnevno grozilno pošto vidnejšim predstavnikom Janševe koalicije, a med njimi prvaku SDS in premierju Janezu Janši, obrambnem ministru in šefu NSi Mateju Toninu in celo Zmagu Jelinčiču iz vladne dekle SNS – stoji prav eden pomembnejših članov Jelinčičeve SNS, Teodor Groznikar, je mnoge spomnilo na nek že dobro postaran vic.

Gre za t. i. »Jelinčičev cenik«, ki ga je maja leta 2021 na družbenih omrežjih promoviral prav Janez Janša.

Vir: Janez Janša, Twitter

Bojan je v zvezi s prakso, ki se je razvila v času prav te vlade in pandemije - naročanja različnih uslug po dostavljavcih, spomnil, da si je Jelinčič kot pomoč Janševi vladi morda omislil novo, izvirno storitev: »Halo, metek«.

Toda zdi se, da ugotovitve policije tokrat Jelinčiču ne bodo pomagale, da bi od SDS in Janše zase kaj posebnega iztržil.

Prej nasprotno, glede na dejstvo, da je bila zvijača - za katero so mnogi že od vsega začetka sumili, da gre za napad Janše in SDS na lastno zastavo - zdaj razkrinkana kot manever vladajočih, da obtožijo in umažejo opozicijo.

Toda policija je našla to, kar morda ne bi smela...

Medtem se Jelinčič, Alojz Kovšca (Državni svet) in številni drugi desnosučni na vse pretege trudijo, dokazati, da s tem Groznikarjem nimajo prav nič.

V resnici se sploh niti ne poznajo.

Pa vendar - fotografije pričajo drugače.

Jan je med tistimi, ki sploh niso dvomili, da so bile pošiljke z naboji naslovljene na cvetober vladnikov - pretveza janšistične oblasti za napad na opozicijo.

In da je bilo vse to organizirano v španoviji s SDS in Janezom Janšo.

Ali pa kot kažejo zgornji verzi…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek