REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Janševa metla čisti naprej: Odstopila odgovorna urednica Manica Janežič Ambrožič

Janševa metla čisti naprej: Odstopila odgovorna urednica Manica Janežič AmbrožičAmbrožičeva v. Areh. Vir: Twitter

Po pričakovanjih je Valentin Areh, v. d. direktorja TV Slovenija, ki je bil postavljen takoj zatem, ko je »nova metla« na RTV Slovenija v podobi novega generalnega direktorja pričela »pometati« v skladu s pričakovanji Janeza Janše in vladajoče SDS, sestavil takšen program sprememb, da je bil ta za odgovorno urednico – nesprejemljiv.

In zato je odstopila.

Kot so sporočili iz RTVS, se je Manica Janežič Ambrožič za ta korak odločila zaradi nestrinjanja s spremembami programsko-produkcijskega načrta za informativni program TVS za prihodnje leto.

Janševa metla na RTV Slovenija. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Uradno pa so te spremembe – seveda po mnenju novega direktorja Areha, nekdanega novinarja, znanega po netočnih in enostranskih oddajah – »nujne tako zaradi kadrovskega manka kot tudi padca gledanosti informativnih oddaj.«

Za vodstvo RTVS je odstop Janežič Ambrožičeve »popolno presenečenje«, saj jo je v. d. direktorja TVS Valentin Areh v današnjem pogovoru pozival, naj ne odstopi, so še pojasnili.

Vodstvo novega vršilca dolžnosti odgovornega urednika za zdaj ne bo imenovalo, to delo bo še naprej kot v. d. opravljala Janežič Ambrožičeva.

Osnutek programsko-produkcijskega načrta bo sicer v ponedeljek obravnaval programski svet RTVS.

V načrtu je krajšanje oddaj, nekatere bi Janševe metle tudi ukinile rade.

Po poročanju portala MMC je predvidena ukinitev Poročil ob 8.00, 9.00 in ob 10.00 uri.

Ukinjeni naj bi bili tudi oddaji Dnevnikov izbor in Politično s Tanjo Gobec.

Prihodnje leto pa naj na programih ne bi bilo več enournih oddaj Svet v letu in Slovenija v letu, prav tako ne pogovornih oddaj na 3. programu.

Hkrati bi TV Dnevnik trajal le še 20 minut, Odmevi pa bi trajali 25 minut.

Skrajšali bi tudi zunanjepolitično oddajo Globus in gospodarsko Točko preloma ter oddajo za potrošnike Koda.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek