REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pricurljal načrt: Obvezne maske, socialna distanca in delo od doma v naslednjih petih letih

Pricurljal načrt: Obvezne maske, socialna distanca in delo od doma v naslednjih petih letihKoronavirus - čas za človeštvo se hitro izteka. Vir: Twitter

V naslednjih petih letih bi lahko bile predvsem pozimi maske obvezne, ob tem pa bi moralo prebivalstvo spoštovati še pravila socialnega distanciranja in v številnih primerih – delati od doma.

Ni nemogoče, da se bodo zelo podobni načrti kmalu pojavili tudi v drugih državah.

To je okvirni načrt, ki ga pripravlja Velika Britanija in ga je objavil Daily Mirror, toda ni nemogoče, da se bodo zelo podobni kmalu pojavili tudi v drugih državah.

Velika Britanija je ne nazadnje evropska šampionka v cepljenju, kljub temu pa se sooča s porastom števila okužb zaradi »delta različice« koronavirusa.

Ukrepi naj bi bili uvedeni glede na število okužb in resnost situacije.

Predvideno je tudi omejevanje števila oseb glede na površino.

V Veliki Britaniji upajo, da bi to lahko preprečilo nova zapiranja.

Sedanje omejitve naj bi sicer razveljavili 19. julija.

Ustavite širitev kotronavirusa - napis iz Velike Britanije Vir: Sky News, posnetek zasliona
Ustavite širitev kotronavirusa - napis iz Velike Britanije. Vir: Sky News, posnetek zasliona

Ob tem naj bi s »poživitvenimi« odmerki cepiv v Veliki Britaniji pričeli cepiti starejše od 70 let, zdravstvene delavce in klinično ranljive že od septembra letos.

Covid-19 bo namreč z nami ostal še leta in krožil preko »žepov« še necepljenih ali celo cepljenih, države pa se bodo morale sčasoma naučiti živeti s to okužbo.

Covid -19 bo namreč z nami ostal še leta in krožil preko »žepov« še necepljenih ali celo cepljenih, države pa se bodo morale sčasoma naučiti živeti s to okužbo.

Načrte naj bi pripravil še prejšnji minister za zdravje Matt Hancock, še preden ga je kamera ujela med poljubom pomočnice v svojem uradu, s čemer je prekršil tudi pravila, ki veljajo ob pandemiji. Za zadevo je izvedela tudi njegova soproga.

Sam je zatem odstopil.

Načrt pa bi lahko razjezil nekatere konservativce, ki si želijo trajne ukinitve vseh ukrepov čim prej.

Vodilni britanski zdravnik Chris Whitty pa je medtem ministrom dejal, da se morajo kljub temu, da je sam pozdravil odpiranje pomladi pripraviti na »težko zimo«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek