REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Hrvaška: Ogromne gneče proti morju, kilometri kolon na zagrebški obvoznici

Hrvaška: Ogromne gneče proti morju, kilometri kolon na zagrebški obvozniciKolone na hrvaških cestah. Vir: Twitter

Po letu in pol pandemije so si očitno mnogi dopusta zaželeli še nekoliko prej, kot običajno.

Po zadnjih informacijah hrvaškega avtocestnega kluba oziroma HAK-a promet teče počasi in v kolonah vozil na zagrebški obvoznici (A3) v smeri cestninskih postaj Lučko

Lepo vreme in sproščanje koronavirusnih ukrepov je številne potnike spravilo na ceste, ki vodijo proti najbližjemu morju – Jadranskemu.

Po zadnjih informacijah hrvaškega avtocestnega kluba oziroma HAK-a promet teče počasi in v kolonah vozil na zagrebški obvoznici (A3) v smeri cestninskih postaj Lučko.  

V smeri smeri proti morju (A1) iz smeri Buzine so kolone dolge 5 kilometrov, in iz smeri Jankomirja pa 3 kilometre.

Zaradi povečanega prometa in trenutnih epidemioloških nadzorov je mogoče na določenih mejnih prehodih s Slovenijo dalj časa čakati na vstop v Hrvaško in z Bosno in Hercegovino na izhodu.

Kolone na hrvaških cestah
Kolone na hrvaških cestah. Vir: Twitter

Gostota prometa se je povečala, zato voznike hrvaške oblasti prosijo za strpnost in razumevanje predvsem na avtocestah: A1 Zagreb - Split - Ploče, med cestninsko postajo Lučko in priključkom Bosiljevo II v smeri Dubrovnika, A6 Reka - Zagreb med Bosiljevo II in priključki Kikovica v smeri Reke, A3 Bregana - Lipovac v obe smeri ter A2 Zagreb - Macelj v smeri Zagreba.

HAK voznike opozarja, naj hitrost in način vožnje prilagodijo cestnim razmeram.

Vremenske razmere so idealne za vožnjo, a zaradi številnih del in začasne regulacije prometa na nekaterih avtocestah, državnih, okrožnih in lokalnih cestah obstaja možnost prometnih težav ter občasnih zastojev in voženj v kolonah.

HAK voznike opozarja, naj hitrost in način vožnje prilagodijo cestnim razmeram.

V Sloveniji je na dolenjski avtocesti zaradi okvare vozila oviran promet pred počivališčem Podsmreka proti Ljubljani.

Čakalne dobe so tudi na mejnih prehodih Jelšane, Novokračine, Obrežje in Gruškovje.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek