REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Izrael preiskuje povezavo cepljenja s cepivom Pfizer/BioNTech in redkimi primeri odpovedi srca

Izrael preiskuje povezavo cepljenja s cepivom Pfizer/BioNTech in redkimi primeri odpovedi srcaV Izraelu sta po cepljenju s Pfizerjevim cepivom umrla 22-letna ženska in 35 let star moški. Vir: Twitter

V Izraelu je v javnost je pricurljal dokument, ki kaže, da so ob 5 milijonih cepljenjih s cepivom Pfizer/BioNTech zabeležili 62 primerov miokarditisa in 2 smrtna primera, vendar povezava med cepljenji in odpovedmi srca še vedno ni dokazana.

Umrla sta 22-letna ženska in 35 let star moški.

Toda podrobnosti iz dokumenta so vzbudile skrb med zdravniki.

Nekateri menijo, da bi lahko obstajala povezava med drugim odmerkom cepiva in več primeri miokarditisa, ki je zlasti prizadel mlajše od 30 let.

Po poročanj televizije Kanal 12 so zabeležili skupaj 62 primerov, od česar jih je bilo 56 po drugem odmerku, večina prizadetih pa je bila moških pod 35 leti.

Vsi so bili sprejeti v bolnišnice in kmalu odpuščeni, razen dveh pacientov.

Cepljenje v Izraelu
Cepljenje v Izraelu. Vir: Twitter
Mogoče je tudi, da drugje podobnih učinkov niso opazili zaradi nizke stopnje precepljenosti prebivalstva, še posebej med mlajšo populacijo.

Umrla sta 22-letna ženska in 35 let star moški.

Podatki so bili prestavljeni podjetju Pfizer, ki je odgovorilo, da sami niso prejeli podobnih poročil in da bodo proučili podatke.

Mogoče je tudi, da drugje podobnih učinkov niso opazili zaradi nizke stopnje precepljenosti prebivalstva, še posebej med mlajšo populacijo.

Izrael pa je na tem področju eden od šampionov v svetu.

Doslej so po uradnih podatkih z drugim odmerkom cepili 5.005.418 ljudi oziroma skoraj 54 odstotkov populacije in več kot 80 odstotkov populacije, stare nad 16 let.

Število smrtnih žrtev v Izraelu ostaja enako - 6.346.

Ob 35.027 izvedenih testih pa so odkrili le 129 novih primerov oziroma 0,4 odstotkov okuženih glede na celotno število testiranih.

To so seveda številke, ki bi si jih želeli doseči tudi v Sloveniji.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek