REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Govorica telesa: »Mutasta ministrica v mutasti vladi Janše. In takšno je tudi stanje v pravosodju. Porazno.«

Govorica telesa: »Mutasta ministrica v mutasti vladi Janše. In takšno je tudi stanje v pravosodju. Porazno.«Lilijana Kozlovič. Vir: RTV SLO, posnetek zaslona

Včasih govorica telesa in celo molk povedo veliko več kot 1000 besed.

To ni ostalo neopaženo na družbenih omrežjih, kjer je Anton Peinkiher zapisal nekaj pikrih o »mutasti ministrici.«

To se je zgodilo tudi ob zadnjem gostovanju ministrice za pravosodje iz kvote SMC Lilijane Kozlovič ob gostovanju v oddaji Studijo City.

Šlo je za pogovor o tem, da ministrici iz vrst SMC Lilijani Kozlovič skozi postopek na vladi nikakor ne uspe spraviti imenovanje novih tožilcev.

Ker zaradi tega stoji tudi imenovanje slovenskih članov evropskega javnega tožilstva, je ministrico Kozlovičevo evropski komisar za pravosodje Didier Reynders pozval, naj pohiti in potrdi slovenska člana evropskega javnega tožilstva.

Čeprav je to imenovanje že večkrat predlagala, premier Janez Janša jo očitno ignorira, ker njenega predloga ni uvrstil na dnevni red vladne seje.

Z imeni desetih kandidatov (dveh za evropske funkcije in osem za domače) se Janša namreč ne strinja in je ministrici to tudi jasno povedal.

Sama je dejala, da bo pri svojih predlogih vztrajala, toda voditelj oddaje Marcel Štefančič jo je nato vprašal, kaj bo storila, če bo pri svojem ravnanju vztrajal tudi Janez Janša.

Zvok te grozne, sramotne tišine je postal že prav - zaglušujoč ...

Reakcija ministrice je bila res zelo neverjetna in povedna hkrati.

Ministrica za pravosodje je - obnemela.

Ostala je dobesedno – »brez teksta.«

Brez odgovora na povsem logično vprašanje.

Premier ima rad molčeče statiste v aktualni vladi: Janez Janša in ministrica pravosodja Lilijana Kozlovič. Vir: Twitter

Molk in mlahavo majanje z glavo, to sta bila njena edina odziva na preprosto vprašanje voditelja…

Tako smo dobili pristen in neposreden dokaz, da si ministri iz stranke SMC v Janševi vladi niti ob zagovoru lastnih predlogov ne upajo odpreti - niti ust.

Odmev te grozne, sramotne tišine je postal že prav - zaglušujoč...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek