REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Žensko, ki si je po nesreči »utrdila« lase z lepilom v spreju, rešil iznajdljiv plastični kirurg

Žensko, ki si je po nesreči »utrdila« lase z lepilom v spreju, rešil iznajdljiv plastični kirurgGorilla Glue vs. Tessica Brown. Vir: Twitter

Tessica Brown, ženska, ki si je uspela po nesreči z lepilom popolnoma prilepiti lase na glavo, je vendarle rešena svojih muk. Njena zgodba je na družbenih omežjih pritegnila več kot 30 milijonov ogledov.

Rešil jo je plastični kirurg dr. Michael Obeng.

V intervjuju za TNZ je dejal, da je naredil posebno mešanico iz medicinskega odstranjevalca lepil, aloe vere, olivnega olja in nekaj acetona.

Mešanico je nato preizkušal na lobanji, in periko prilepljeni s tem lepilom. Ugotovil je, da deluje in nato te sestavine uporabil na lasišču Brownove, ki je nato čivknila, da je zares odstranil čisto vse.

Študiral sem tudi kemijo in vem, da je mogoče vsako snov razgraditi.

»Študiral sem tudi kemijo in vem, da je mogoče vsako snov razgraditi,« je pojasnil.

Na koncu jo je Jessica odnesla srečno, z le nekaj rdečice na koži glave, kar pa se bo kmalu izboljšalo.

Zdravnik je poseg opravil zastonj.

Toda kako se je vse skupaj sploh tako nesrečno začelo?

Njena zgodba je postala viralna, ko je po svetu zaokrožil posnetek o nekoliko nespametnem dejanju vzgojiteljice in učiteljice plesov iz ameriške Louisiane.

O tem, kar je storila, je namreč posnela pričevanje in ga objavila na družbenem omrežju TikTok, kjer si ga je ogledalo že več kot 30 milijonov uporabnikov.

Gorilla lepilo
Gorilla lepilo. Vir: Twitter

Potem, ko si je namreč uredila pričesko, si jo je želela utrditi s svojim utrjevalcem za lase. Ker ji ga je zmanjkalo, pa je posegla po steklenički, na kateri je pisalo »Gorilla Glue«. Šlo je seveda za lepilo Gorilla v spreju, ki se ga sicer da kupiti tudi v Sloveniji.

»Univerzalno enokomponentno poliuretansko lepilo, ki omogoča vodotesno lepljenje na zunanjih in notranjih površinah. Namenjeno uporabi na vseh lesenih površinah oz. kombinacijah z lesom, tudi na globinsko impregniranem lesu.«

Lasje so se ji po tem dejanju res lepo utrdili, žal pa tudi – zalepili na glavo.

Se lepo svetlikajo, vendar so nepomično trdi.

Lepilo je namreč namenjeno lepljenju lesa, plastike in drugih materialov.

Na prodaj je tudi v Sloveniji, na primer tukaj.

V slovenskem opisu lepila lahko preberemo naslednje: »Univerzalno enokomponentno poliuretansko lepilo, ki omogoča vodotesno lepljenje na zunanjih in notranjih površinah. Namenjeno uporabi na vseh lesenih površinah oz. kombinacijah z lesom, tudi na globinsko impregniranem lesu. Možno ga je uporabljati tudi na betonu, ometih, kamnu in ostalih mineralnih podlagah. Visoka odpornost na vlago, temperaturne in vremenske vplive. Posušeno lepilo je nevtralne, svetlo rjave barve in ga je mogoče brusiti ter barvati. Nanašamo ga samo na eni strani materiala, saj se napeni za trikratnik svojege volumna in tako zagotovi enakomero porazdelitev po površini in zapolnitev rež in razpok.«

@im_d_ollady

Stiff where????? Ma hair

♬ original sound - Tessica Brown

Po kalvariji s svojimi lasmi je posnela tudi video in v njem priznala, da je bilo nanašanje hitrega lepila na lase res »slaba, slaba ideja« in priporočila vsem, da tega nikoli ne naredijo.

Iz posnetka je razvidno, da je bil poskus uporabe odstranjevalcev laka za nohte na lasišču zelo boleč.

Čez vikend je obiskala bolnišnico, kjer so se z njeno težavo ukvarjali na različne načine, predvsem s sterilizirano vodo in sredstvom za odstranjevanje laka za nohte.

Svoje usluge so ji ponudili tudi plastični kirurgi.

Iz drugega posnetka je razvidno, da je bil poskus uporabe odstranjevalcev laka za nohte na lasišču zelo boleč.

Tudi poskus z alkoholom se ni obnesel najbolje.

Tessica - Gorilla Glue Girl
Gorilla lepilo in obupana Tessica Brown. Vir: Twitter

Brownova, ki je imela včasih tudi bujno pričesko, naj bi sedaj najela odvetnika, ki proučuje, ali bi se proti proizvajalcu lepila morda lahko vložila tožba.

Na steklenički je sicer opozorilo, da proizvoda ni dovoljeno uporabljati na koži ali očeh, nikjer pa se ne omenjajo lasje.

Oglasili so se tudi v podjetju, ki izdeluje omenjeno lepilo.

»Zavedamo se situacije in zelo žal nam je, zaradi nesrečnega incidenta gospe Brown, ki si je naše lepilo v spreju nanesla na svoje lasje. Gre za izjemno situacijo, kajti ta proizvod ni namenjen za uporabo na laseh, saj je narejen za trajno uporabo. Lepilo ima napis, ki jasno opozarja: 'ne pogoltnite, ne dopustite, da vam pride v oči, na kožo ali obleke,'« so zapisali v podjetju.

Ni še jasno, kako se bo zgodba končala, vendar ni dvoma, da je uporaba lepilnega spreja na laseh slaba ideja in da zato k tej rešitvi raje ne pristopite, tudi če vam zmanjka utrjevalca za lase…

Zgodba ni tako nedolžna. Zdravniki so opozarjali, da ji celo v primeru, ko ji z operacijo odstranijo poškodvano lasišče, lasje na teh mestih najbrž ne bi več zrasli.

Dobra novica je, da je za operacije in perike na strani GoFoundMe poskusila zbrati 1600 dolarjev, jih je pa kmalu dobila 16.000.

Do zadnjega, pozitivnega preobrata v zgodbi pa je prišlo v trenutku, ko se je oglasil kirurg dr. Michael Obeng.

Ta ji je povedal, da ji je pripravljen zastonj pomagati pri odstranjevanju lepila s pomočjo medicinskega sredstva za odstranjevanje lepila v postopku, ki pa lahko traja tri dni.

Sedaj je jasno, kako se je zgodba končala, vendar ni dvoma, da je uporaba lepilnega spreja na laseh slaba ideja in da se zato k tej rešitvi ni modro zatekati, tudi če zmanjka utrjevalca za lase…

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek