REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Črna gora, seksualna država?

Črna gora, seksualna država?Poslanka SDP Črne gore, ki ji je seks na jeziku. Vir: Twitter

Črna gora je dobila novo vlado in po 30 letih je to res zgodovinski trenutek, kajti prvič v novejši zgodovini Črne gore ne vodi več dosedanji predsednik Milo Đukanović.

Opozicijske stranke so namreč na volitvah zbrale en glas več kot dosedanja koalicija na čelu z njegovo stranko DPS.

Med razpravo o programu in sestavi nove vlade je bilo mogoče slišati veliko zabavnih komentarjev, vendar je dan zaznamoval lapsus poslanke Socialdemokratske stranke Črne gore.

Poslanka Draginja Vuksanović Stanković je namreč začela govoriti o »sekularnosti« Črne gore, kjer je velik problem prav odnos med državo in cerkvijo, nato pa je izjavila, da je Črna gora »seksualna država«

»Kdor piše zakon o seksualni … sekularni državi,« se je hitro popravila poslanka, toda njene besede so že izzvale številne komentarje na družbenih omrežjih ter obilico šal na njen račun.

So pa nekateri poslanci iz koalicije, ki podpira novo črnogorsko vlado imeli tudi nekaj sijajnih govorniških nastopov.

Nekaj dobrih poudarkov iz usmeritve nove vlade je podal Dritan Abazović, novi podpredsednik vlade in voditelj koalicije Črno na belo, kot si lahko ogledate v video posnetku - spodaj.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek