REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Ne bodite kot mi!« Vsa družina je bila dolge mesece previdna, nato pa so naredili usodno napako

»Ne bodite kot mi!« Vsa družina je bila dolge mesece previdna, nato pa so naredili usodno napakoDružina Aragonez: zanje je bila usodna ena sama rojstnodnevna zabava v ožjem krogu družine. Vir: Twitter

Družina Aragonez si ni želela nič drugega, kot da si življenje povrne v normalno stanje.

Po osmih mesecih stroge previdnosti pa so si dovolili eno samo izjemo pri spoštovanju ukrepov za zamejitev koronavirusa - rojstnodnevno zabavo, ki se je je udeležilo 12 sorodnikov.

Vendar se je tisto, kar je bilo zamišljeno kot praznovanje na hitrico, kmalu spremenilo v nočno moro, ker se je vseh 12 družinskih članov, ki so se dogodka udeležili v začetku novembra v Arlingtonu (Teksas), okužilo s koronavirusom.

Ob njih so se okužili še trije drugi člani družine, s katerimi so gostje z zabave kasneje stopili v stik.

Družina je na predvečer zahvalnega dne spregovorila za oddajo Good Morning America (dobro jutro, Amerika) in v svet poslala ganljivo video opozorilo, naj nihče ne ponovi njihove napake.

»Smo kot katera koli druga družina, ki vestno in z ljubeznijo skrbi zase, iz dneva v dan, a smo kljub temu naredili usodno napako. Mi smo primer, česar se ne sme početi,« je poudarila 26-letna Aleksa Aragonez.

Med okuženimi so tudi njeni otroci, pa tudi njena 57-letna mama Enriqueta, ki je doživela resnejše zaplete zaradi koronavirusne bolezni Covid-19.

 Sedem dni je bila v bolnišnici s kardiovaskularnimi simptomi in zapleti, ki so njeno življenje postavili na kocko.

Družina Aragonez na dogodku, ki bi jih lahko drago stal ... Vir: Twitter

»Srečna sem, da lahko povem, da nisem izgubila 15 družinskih članov. Mnogi niso imeli te sreče,« se zaveda Aleksa.

Poudarja, da je njena družina od začetka pandemije upoštevala vse previdnostne ukrepe - nosili so zaščitne maske in nehali obiskovati cerkvene maše in restavracije.

Toda le enkrat so »pokleknili«, ko jim je sestrična poslala povabilo na rojstnodnevno zabavo. Čeprav je bilo vse zamišljeno kot dogodek na prostem, so se hitro sprostili in začeli krožiti v skupinah tako po kuhinji kot drugih delih hiše ...

Mati Aragonezove je začela kazati simptome že dva dni po zabavi in je takoj ​​poslala sporočilo vsem ostalim. Tedaj so se vsi testirali na Covid-19 in ko so dobili izvide, so ugotovili, da so vsi do zadnjega - pozitivni.

Enriqueti so po premestitvi v bolnišnico zaradi visoke vročine in oteženega dihanja diagnosticirali vnetje obeh pljučnih kril, naposled je nujno potrebovala tudi dodatni kisik.

Tudi mlajši družinski člani so kazali simptome koronavirusne bolezni Covid-19, prav tako vsi otroci, poroča britanski Independent.

Družina razkrije, da jih je izkušnja hudo pretresla, zato želijo druge ljudi opozoriti na nevarnost, ki nenehno preži na vse nas.

»Eno samo življenje, ki bi bilo izgubljeno in bi se to dalo preprečiti, če se ne bi zbrali na družinskem srečanju, bi bilo eno samo življenje preveč. Premislite o tem, kako zelo se imate radi,« opominja Aleksa Aragonez.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek