REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Prekleti morilci otrok in starostnikov«: avto trčil v ograjo pisarne kanclerke Merkel, na vozilu izpisana srhljiva sporočila

»Prekleti morilci otrok in starostnikov«: avto trčil v ograjo pisarne kanclerke Merkel, na vozilu izpisana srhljiva sporočilaAvto kot orodje za politična sporočila. Vir: Twitter

Ni dvoma, da je avto, z na roko popisanimi protivladnimi gesli namerno trčil v vrata ograje, ki ščiti sedež nemške kanclerke Angele Merkel v Berlinu.

Policija je sporočila, da je bil voznik avtomobila po incidentu pridržan.

»Preučujemo, ali je voznik namerno udaril v ograjo. Aretiran je in v pridržanju,« je policija objavila na Twitterju.

Bild poroča, da se domneva, da gre za politično motiviran napad, in razkriva, da je isti voznik pred šestimi leti s podobnimi sporočili izpisanimi z belo barvo na istem avtu, že udaril v - isto ograjo.

Policija je zato za zdaj ovrgla predpostavko, da je šlo za ekstremistični napad, je dejal tiskovni predstavnik nemške policije.

»V tem trenutku ne obravnavamo primera v zvezi s to domnevo,« je tiskovni predstavnik odgovoril na vprašanje, ali policija sumi, da je šlo za terorističen napad.

Nenavaden protest. Vir: Screenshot, Twitter

Na Twitterju so se kmalu zatem pojavile fotografije črnega vozila z napisom v beli barvi »Vi, prekleti morilci otrok in starejših«, ki je obtičalo pred vrati kanclerkinega urada.

Na drugi strani avtomobila je izpisano drugo geslo, in sicer: »Ustavite globalizacijo politike.«

Ne ograja ne avtomobil nista resnejše poškodovana.

Stop globalizaciji
Stop globalizaciji. Vir: Twitter

Na kraju dogodka je bilo opaziti več deset policistov in gasilsko vozilo.

Voznika, ki je v poznih srednjih letih, so odpeljali na invalidskem vozičku.

Merklova naj bi prav tisti hip imela sestanek z voditelji posameznih nemških zveznih dežel, na katerem se je odločalo o ukrepih proti širjenju koronavirusa po tem, ko je v Nemčiji zabeleženo največje število smrtnih žrtev od začetka pandemije.

Merklova in člani kabineta v nobenem trenutku niso bili izpostavljeni nevarnosti, ko se je avtomobil zaletel v vrata njene pisarne, je poudaril tiskovni predstavnik nemške vlade.

Po njegovih besedah je udarec ob ograjo poslopja povzročil le manjšo materialno škodo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek